Helse og velvære

Det er en del innlegg som jeg er uenig i eller som faktisk kan oppleves som noe sårende eller bare irriterende ute på nettet. Jeg synes det er viktig å kunne ytre meninger, men ikke om man indirekte setter seg selv og det man gjør som fasit for alle. Det er ikke alltid folk skriver så veldig gjennomtenkte innlegg; det være seg på blogg eller diverse forum. (Jeg skal ikke skryte på meg kun gjennomtenkte innlegg her heller..)

At jeg har valgte å konkurrere i bodyfitness i fjor ser jeg på som oppnådde mål, selvrealisering på høyt nivå og en bekreftelse på at man fint kan trene tungt og mye selv om man ikke er helt frisk. Jeg har i tillegg fått bekreftet for meg selv og andre at man ikke trenger et eneste lite fnugg av juks, doping eller andre forbudte hjelpemidler. Man klarer det med kunnskap, motivasjon og en helvetes sterk viljestyrke.

Det er veldig mange som har laget treningsblogger den siste tiden og kommer med mange velmente råd og tips om hvordan man skal oppnå en sunn kropp, mer muskler, mindre fett osv osv. Jeg synes dette er topp, jo flere man når ut til dess bedre. Det jeg imidlertid ikke liker er når de feilaktig påstår ting – som mest antagelig bunner i for lite kunnskap og ikke for å såre.

«Jeg trener kun for helse og velvære, jeg drar det ikke så langt som konkurranser o.l«.
Dette har jeg lest flere steder og jeg rynker på panna hver gang. Som om bodyfitness er noe negativt. Hvem sier at jeg ikke trener for helse og velvære? Det er jo nettopp derfor jeg trener og driver med det jeg gjør. At jeg har stilt og nå kommer til å stille i en konkurranse til er en lidenskap og hobby jeg har på si, og jeg gjør ikke noe ekstremt annerledes nå enn ellers i året. Ja jeg trener mer kardio og spiser mindre mat, men jeg gjør ingenting utenom det vanlige eller noe farlig.

Hvor sunn man er avhenger av hvordan man velger å leve livet sitt, og det gjelder uansett hva, hvor og hvem. Vi kan ikke sette folk i bås lenger; som f.eks at såkalte mosjonister er de som ikke tør å ofre liv og lem for en muskuløs kropp, eller at alle de som konkurrerer i bodyftness er ekstreme og «drar det for langt».
Ekstreme mennesker kan man finne overalt, uavhengig av kjønn, alder og levesett.

Så i tilfelle det skulle være uklart: Jeg trener også for helse og velvære
..jeg har bare litt andre mål og meninger..

IMG_0818

20 kommentarer til “Helse og velvære

 1. Malin

  Det er så bra at Fitness-sporten har fått deg med på laget Kristine. Du er sunt og godt forbilde for alle jenter, uansett hvilke mål de har med treningen.
  I og med at du spiser og trener slik som du gjør, og setter kjempe bra fokus på at fitness ikke skal være enn dopa-sport, er det nesten en selfølge at du trener for helse og velvære du og 🙂

 2. .anonym

  Hei!
  Jeg er nok en av de som pleier å si det du nettopp skrev. Selv om det er litt hardt å innrømme så pleier jeg vel egentlig bare å si det for å føle det bedre med meg selv, og er vel heller litt misnnnelig på de som har vilestyrke og kropp til å greie det.
  Personelig synes jeg du har en av de fineste kroppene jeg veit om! Jeg har verken genene, motivasjonen eller viljestyrken til å kunne greid å trent meg opp til noe slikt, og kjente meg nok litt igje¨n i det du skrev.
  Men egentlig er jeg misunnelig og hadde gjort det hadde jeg hatt sjansen.
  hehe så vet dere det 😉

 3. Janne Moland

  Problemet er bare at bodyfitness etterhvert har fått et rufsete rykte. Mange mener vel at du er unntaket som bekrefter regelen, siden du stort sett er den eneste som offentlig går ut mot doping i sportsgrenen din. Noe jeg forøvrig syns er prisverdig i seg selv. Det krever mye mot og styrke for å gjøre det du har gjort. All ære til deg for det!

  Masse lykke til med forberedelsene til NM!

  Klem fra Janne 😀

 4. Kristina89

  Du er bare helt rå Kristine, du har så masse gode meninger og råd, og står for det du sier og mener 🙂 du virker utrolig god både innvendig og seff utvendig 🙂 lurer på hva du mener ang det å spørre folk om de driver «rent» innen bodyfitness ? altså, er det frekt å spørre en fitnessutøver om hun er «ren» ??

 5. kriweb

  Malin: Det var hyggelig sagt, tusen takk! Selv om jeg nok har skapt litt furore som mange helst skulle ha vært foruten. Mange som helst vil late som ingenting, ute av syne ute av sinn. – Men jeg har ikke tenkt til å la det skape et dårlig rykte for min del! 🙂

  Anonym: Dette var ganske tøft av deg å skrive, så takk for innlegget ditt. Jeg aner at det ligger uviten eller noe misunnelse bak mange av disse uttalelsene, men det er til syvende og sist ikke noe vi skal rakke ned på hverandre for. Vi trener alle for å føle oss bra, og uansett om målene våre er forskjellige så får vi heller støtte hverandre 🙂

  Janne: Du skriver alltid på en måte som gjør godt å lese, takk for at du er støttende. Det har ikke alltid vært like lett å «rope ut» offentlig om antidoping og mange har ikke blide øyne på meg, men det er klart jeg vil renvaske meg selv.
  Tusen takk, klem

  Kristin: Takk! (Spent på hvordan pannekaka ble)

 6. Kristina89

  lurer på om du mener det er frekt å spørre om fitnessutøvere er «rene»..? ofte lurer eg på om enkelte trener rein eller om de faktisk bruker det egg vil kalle litt » jukse hjelpemidler».. er dette på en måte tabu å snakke og spørre om eller ? føler jo man bør vært ærlig ang det tema, å det bør vært opp til hver enkelt om de vil trene rent eller ikke… hva mener du ?

 7. Catrine

  Å, jeg er så enig med deg! Jeg *drømmer* om å stille i bodyfitness en dag, men trener selvfølgelig også for helse og velvære uansett! Superbra blogg, og masse fine inlegg, jeg har fulgt med en liten stund nå.. 😉 Et STORT forbilde og inspirasjon er du 🙂
  Catrine

 8. Marianne aka Gen-i-alt

  Tror nok du er et veldig godt forbilde for folk i treningsverden. Tror nok som du sier at det finnes ekstreme mennesker i alle sportstyper, også hos folk som ikke er fysisk aktive (man kan gamble på andre måter med liv og helse).

  Selv føler jeg meg iallefall i en slik kategori, det er små marginer før alt kan gå til helvete. Men det gir meg likevel mer enn noe annet, så jeg velger å fortsette så lenge jeg kan… (Tar selvfølgelig mine forholdsregler for å unngå skader).

  Har også hørt, «ikke så ekstrem at jeg konkurrerer». Men tror det går litt på at folk hører at man mister mensen etc når fettprosenten sniker seg over en viss grense. Dette går vel på ubalanse i hormonverdier, noe som over tid ikke er veldig fordelaktig.
  Men som du sier, man oppholder seg jo ikke på denne fettprosenten over veldig lang tid og tror du holder en bedre balanse enn mange andre.
  I de siste ukene: At det er kjempesunt å presse kroppen sin til immunforsvaret sliter og hodet virker tussete er kanskje en overdrivelse. Men man har sine mål, og alt i alt kjenner man sin egen kropp best. Og litt av greia er vel å lytte til kroppen å innse hvor grensen mellom sunnhet og egen kontroll ligger.

  Jeg har forøvrig bare lovord å si for alle som velger å stille 🙂 Fantastisk bra med styrketrening!

 9. Marianne

  Selvfølgelig trener vi for helse, velvære og ikke minst livskvalitet og trivsel.. før jeg begynte med BF for snart 2 år siden har jeg et helt liv bak meg med langrenn og skiskyting på høyt nivå, utallige timer med trening og en sunn livsstil. Trening og kosthold er og har vært en livsstil for meg så lenge jeg har levd uansett idrett eller alder. Jeg kunne ikke tenkt meg et liv uten..livet mitt, hverdagen, kroppen min fungerer rett og slett ikke uten og jeg hadde vært ekstremt ulykkelig. Bodyfitness er som du sier en morsom og spennende hobby ved siden av all treningen, og går det bra i konkurranser er det en stor bonus. Jeg må jo si at jeg driver jo ikke med BF baare for moro skyld..jeg vil jo selvfølgelig gjøre det bra, men innenfor rimelighetens grenser. Går det, så går det, går det ikke, nei da var vel ikke BF noe for meg likevel. Jeg føler jeg har blitt såpas voksen nå at jeg ikke blir helt oppslukt i bare en ting av gangen..man kan ikke satse absolutt alt i livet på bare en ting og på en arena.
  Ellers er jeg enig med deg i at slike kommentarer eller innlegg på blogger kan være både irriterende og sårende. Jeg synes også det er flott at folk går ut og kjemper for antidoping, men også disse innleggene kan være sårende. Det gjelder da spesielt om dopinganklagene dras for langt..kommentarer som ødelegger sportens rykte ødelegger også utøvernes rykte. Jeg føler noen innlegg går såpas hardt ut mot sporten at det høres ut som at ALLE doper seg bortsett fra 1-2 stykker, noe som ikke er tilfelle. Ja, noen doper seg, men det finnes faktisk også et antall som trener helt rent som via disse innleggene kan bli satt i et dårlig lys bare fordi de har god fremgang på trening og har genetisk godt utgangspunkt for styrketrening. En føler da at det er behov for at en personlig må gå ut og si at «hei du..jeg doper meg ikke jeg heller!! hallo, jeg er ikke en av de som doper seg!» for ikke å få et rykte på seg! Jeg vil med andre ord ikke bli stemplet som uetisk utøver og juksemaker bare fordi jeg konkurrerer i en sport som Bodyfitness som gang på gang den siste tiden har blitt stemplet som en «skitten» sport gjennom blogg.no eller andre forum (satt på spissen).
  Jeg er ikke av den oppfatning at man må dope seg for å nå opp i denne sporten. Det krever bare hardt arbeid. Om det måtte ta 10 år, så er det greit..jeg kommer ikke til å slutte å trene styrke eller slutte å spise sundt i løpet av de 10 årene uansett..så nok av fremgang vil det bli.
  Sorry om det blei litt personlig skrevet her Kristine, men jeg bare måtte få det ut..har irritert meg en stund..og anledningen bød seg så fint her på bloggen din 😆

 10. Nems

  Vettu, det må være mye jeg ikke har fått med meg, fordi jeg har aldri hatt noe bilde av bodyfitness som en «skitten» sport jeg.

  Kansje det har noe å gjøre med at jeg først fikk øynene opp for sporten på bloggen din og et par andre blogger (Som din feks marianne!) Så for meg har bodyfitness egentlig lit assosiasjoner til jusk og tull. Assosierer den med et par flotte jenter som jobber beinhardt for å nå målet sitt jeg 😉

  Og jeg forstår godt at sånne komentarer kan være sårende jeg. Selv har jeg en liten drøm om å komme i konkuransseform og stille en gang, men jeg har nesten ikke turt å si det. Nettopp pga av folk slenger sånne komentarer rundt. Prfft, ekstremt du liksom, folk er teite noen ganger 🙄

 11. Anonym

  det er så inspirerende å høre deg si : at jeg kan trene hardt selv om jeg ikke er helt frisk….
  jeg er ikke heelt frisk selv, og må kjempe meg til god samvittighet mange ganger når jeg trener. jeg elsker å trene:):):):):):)
  takk for bra innlegg, er helt enig med deg….
  hvorfor ikke konkurere? hva er forskjellen? man står på en scene og konkurerer med andre som driver med det samme, er ikke det som alle konkuranser?
  hva er det som er så skremmende med å konkurere i fitness?
  live and let live:)

 12. Yvonne

  Godt innlegg 😛 Man bør ikke følge andre sine blogger for å oppnå det samme, alle er jo forselige og det er også kroppene våres. 😀 Man bør finne sine egene veier for å få et godt mål for seg selv. 😛 Men seff er d noen som alltid må komme med spydige kommentarer?? uff man blir litt lei sånt. Men Prøv å glem det, å gi alt det du kan og gå for det. =)

 13. Anne

  Som vanlig en veldig velskrevet og interessant artikkel! Jeg er så enig med deg!! I tillegg til å gi mange gode tips om god mat og andre råd og tips vil jeg berømme deg for at du skriver veldig godt, feilfritt, engasjerende og uten «flåseri» eller stygt språk.

  Min store drøm hadde vært å blitt i god nok form for konkurranser, men siden jeg allerede er i 30-årene og veien dit føles lang er det nok for sent for meg, men ikke å komme i god form! Jeg har endelig fått tilbake gleden med trening og å spise sunt igjen, og det har faktisk du mye av æren for, for jeg fikk virkelig en boost av inspirasjon og motivasjon da jeg fant din flotte blogg,- takk for at du er så flink til å dele med deg av kunnskaper og erfaringer 🙂 Du er et flott forbilde!

 14. Jeanette

  Jeg har fulgt bloggen din en stund og hittil har jeg hatt nok med å lese. Men nå syns jeg innlegget ditt var for bra til at jeg klarer å holde meg, hehe:-)

  Du er en utrolig stor inspiasjon for alle jenter. Ikke bare ser du fantastisk ut men du har også hodet på rett plass. At noen kommenterer på den måten kommer kun av misunnelse eller ren uvutenhet. En ting jeg syns er veldig morsomt er at selv om mange jenter kritiserer andre jenter med veltrente muskuløse kropper vil de egentlig se sånn ut selv. Jeg vet det fordi jeg selv har tenkt sånn, og man merker så godt hvor dobbeltmoralsk og selvmotsigende holdningen til de fleste er på dette punktet.

  Det å konkurrere i denne sporten som alle andre sporter gjør jo at kroppen presses litt ekstra i konkurransesammenheng uten at det trenger å være noe negativt eller noe som strider mot målet om god helse og velvære.

  Jeg syns det er beundringsverdig at du står for det du gjør og sier din mening. Hvis flere hadde vært som deg ville kanskje ikke holdningene vært som de er 😉

 15. Iris

  Et flott innlegg som engasjerte mange dette – moro!

  Jeg må si at du ser ut til å ha et relativt avslappet og godt forhold til mat og kropp, og har som du sier fokus på helse og velvære, og bruker viljestyrke, motivasjon og kunnskap for å nå målene dine! Men ikke alle innenfor bodyfitness miljøet er som deg, så at mange stiller seg kritisk til miljøet forundrer meg ikke. Jeg tenker i grunn at det er en god ting, som gjør at en kanskje tvinges til en runde i tenkeboksen. Mange kan ha godt av å spørre seg og gjøre seg bevisst sitt forhold til mat, kropp og trening:

  – Hvordan er forholdet til mat?
  – Er du i stand til å føle kontroll over maten når du ikke er på en diett, eller har du mistet kroppens naturlige sult og metthetsfølelse?
  – Føler du glede ved mat, og greier å kose deg, eller er mat bare blitt noe en mat ha i seg til visse tider og i veldig kontrollerte mengder og med en spesiell sammensetning for at det skal føles greit?
  – Har du mye dårlig samvittighet i forhold til mat?
  – Er treningen noe som du synes er gøy og som gir deg mye positivt, eller føles det som et ork og ligger mye tvangstanker bak?
  – Husker du å lytte til kroppen signaler eller trener du til tross for at du er syk og evt har vondter?
  – Hvorfor trener du egentlig? Er det for å se bra ut eller er det for helsens del?
  – Hvordan er forholdet til kroppen din; anstrengt/avslappet? Er du fornøyd, eller er du veldig kritisk og misfornøyd?
  – Påvirker ditt forhold til mat, kropp og trening ditt sosiale liv i negativ retning?
  – Hvordan har du det egentlig på diett? Mye sliten, trøtt, ukonsentrert, irritabel, depressiv, sulten?

  Jeg kunne fortsatt spørsmålene i det uendelige, men skal gi meg mens du som leser dette enda henger med…

  POENGET MITT er; for mye fokus på kropp, mat og trening, som i utgangspunktet er ment å skulle fremme helse og velvære, kan fort enda opp med det motsatte, dersom en ikke er bevisst på hva en driver med, og hvordan det påvirker deg!

  HUSK WHOs definisjon av helse:»…en tilstand av FULLKOMMENT FYSISK, PSYKISK OG SOSIALT VELVÆRE, og ikke bare fravær av sykdom eller skrøpelighet».

  Tar du en utfordring? Still deg selv spørsmålene ovenfor og deretter avgjør med utgangspunkt i WHOs definisjon om du har god helse! Kommer du frem til at du er i en tilstand av fullkomment fysisk, psykisk og sosialt velvære, så er selvsagt fokuset på mat, trening og kropp bare sunt og flott!!

  …men for mange går det fort litt over styr – «blir for ekstremt», om du vil, og fører til for mye fokus på mat, kropp og trening, noe som gir en dårlig livskvalitet og dårlig helse i et helhetlig perspektiv! Det mener jeg det bare er sunt å ha en åpen debatt om!! Dette er absolutt ikke ment som kritikk mot deg, Kristine (innlegget er rettet mot alle som følger bloggen din), for jeg har inntrykk av at du er av de få som har et riktig fokus og har det bra med din livsstil! Men for mange blir det så «ekstremt sunt at det blir usunt», og det synes jeg det bare er supert at/om du tør å være åpen om! !

 16. kriweb

  Flott at innlegget engasjerer!
  Hovedgrunnen til at jeg valgte å skrive om dette er fordi jeg er lei av at man klassifiserer «vanlige» folk som trener daglig som sunne, mens man får et stempel som ekstrem og usunn med en gang man tar det et steg lenger og konkurrerer. Jeg vet at dette gjelder enkelte, og at sporten har mange sorte hull som ødelegger ryktet, men tror i det store og det hele at svært mange utøvere lever helt normale og sunne liv. Jeg kan være enig i at det er ekstremt å komme såpass langt ned i fettprosent, men ikke at man er usunn eller trener for andre grunner enn helse ellers i livet.

  Kristina89: Det er et veldig tabu tema – ja, dessverre. Det er ikke noe som snakkes om, og ingen innrømmer det. Man kan alltids spørre, men vil tro at det vil bli unnvikende svar beroende på hvem du spør.

  Catrine: Det er akkurat det jeg mener, det er fullt mulig å trene for såkalt helse og velvære og kombinere det med en konkurranse eller to i året.
  Tusen takk!

  Kristin: Den så veldig god ut!

  Marianne aka Gen-i-alt: Jeg er enig i at ord som «tømme kroppen for karbs» og «kutte vann» ikke akkurat fyrer under at det er en fordel for helsa, men dette gjelder heldigvis kun de siste dagene før konkurranse. Jeg vet at det finnes mange ekstreme mennesker innen BF, men vil tro at mange er sunne jenter med hodet skrudd på riktig 🙂
  Jeg vet om langt flere ekstreme folk enn meg som hverken trener eller konkurrerer, eller som trener og ikke er sunne. Man kaller vel det å konkurrere i BF som å «dra det for langt» fordi det ofte forbindes med steroider o.l, det er derfor jeg kjenner at jeg blir litt frustrert. Jeg trener ikke kun for muskelbygging eller konkurranse, men kanskje det hører til sjeldenheten innen dette. Uansett; «helse og velvære» er noe de fleste trener for uansett hva eller hvordan man velger å gjøre det.

  Marianne: Jeg leser det du skriver om antidoping, og jeg kan være enig i at det kan oppfattes som en heksejakt til tider. Jeg har muligens ordlagt meg slik selv i frustrasjonens time og det beklager jeg, men jeg er samtidig veldig bevisst på å få det helt klart at jeg ikke synes det har noe i konkurranser å gjøre. Det er dessuten viktig at jenter (og gutter) som leser bloggen min skjønner at jeg «practice what I preach», det er ingen andre hemmeligheter enn det jeg skriver om her. Ikke noe å lese gjennom linjene, what you see is what you get lissåm 😀
  Hva folk velger å gjøre utenom i livene sine er for meg helt uvesentlig, man skal få gjøre det man vil. Det er bare viktig å kjempe for ærlighet og sunnhet i BF for å få et mer positivt omdømme av sporten – kanskje det til og med blir tatt litt mer seriøst utad.

  Nems: Så bra! Det har sikkert noe med deg som person og, at du ikke er forhåndsdømmende men oppriktig interessert og har lest en del før du tror noe. Sånt liker vi 🙂
  Jeg skjønner hva du mener om å lette på sløret om konkurranse, jeg turte aldri å fortelle noen om min første. Jeg meldte meg faktisk på som «Kristine W» for å unngå at jeg kunne søkes opp på nettet i ettertid 😉
  Det funket dårlig 😆

  Anonym: Så flink du er! Håper du klarer å holde sykdommen din i sjakk og at treningen hjelper deg, masse lykke til videre!

  Yvonne: Helt riktig, vi er alle forskjellige så vi burde ikke dømme andre som ikke gjør ting likt som oss selv. Vi må bli flinkere til å støtte hverandre! Uansett hvor vi er fra, hvem vi er eller hva vi gjør. Girlpowa :mrgreen:

  Anne: Åh, tusen takk! (Selv om det presset seg frem et lite «helvete» i starten der..)
  Jeg synes ikke det er for sent selv om man er i 30-årene, det er svært mange flotte damer som har stilt i den alderen og gjort det meget bra. Med uansett, å komme i god form klarer du i hvert fall – det vet jeg 🙂
  Takk!

  Jeanette: Hei! Mange av kommentarene kommer på grunn av mangel på selvtillit og misunnelse ja.. men selv om de skulle komme fra genuine meninger om at det er usunt, stygt o.l, så burde man uansett holde det for seg selv. Mener nå jeg 🙂
  Når det er sagt så har jeg lært en viktig ting av å ha blogg i snart 1,5 år nå, og det er at jenter kan være utrolig støttende og snille selv om vi ikke kjenner hverandre.
  Og takk forresten!

  Iris: Jeg blir ikke forundret over de forutinntatte meningene selv, for jeg ser også at ikke alle lever sunt innen dette – men jeg ser også svært mange jenter/blogger som overhodet ikke er sunne og som ikke har noe med bodyfitness å gjøre. Jeg tror derfor dette med å være ekstrem handler om hvordan man er som menneske, ikke hva man gjør ift sport.
  Jeg tar det ikke som kritikk, jeg liker å få forskjellige innlegg og andres synspunkt på dette! Jeg er helt enig i at dette med trening og kosthold blir dratt for langt i mange tilfeller, men jeg tror ikke det er på grunn av bodyfitness. Jeg tror dette er i ferd med å bli et stort problem selv for mennesker som ikke vet hva fitness er engang. Jeg har tidligere skrevet om ortoreksi, og selv om man ikke kan dra noen slutninger utifra noen blogger på nettet så vil jeg si at svært mange av «trenings- og matbloggene» jeg har sett er folk som aldri har konkurrert.

  Angående WHO’s definisjon om helse så kom jeg frem til to ting;
  Generelt sett så har jeg en god helse; jeg har ingen problemer med å spise og kose meg med all slags mat, jeg får sjeldent dårlig samvittighet (med mindre jeg blir spysyk :mrgreen: ), jeg trener både for helse og utseende, familie kommer først og jeg er fornøyd med kroppen min.
  Når det gjelder det med å være på deff så er det klart at et par ting blir annerledes; som for eksempel dette med å være sulten, sliten eller irritabel. Hadde jeg ikke blitt dette på deff så hadde jeg ikke gjort alt riktig.
  Jeg er veldig opptatt av å leve så normalt som mulig selv om jeg er på deff i noen uker, så jeg har noen regler:
  Ikke veie mat
  Ikke telle nøyaktig kalorier
  Ikke regne ut nøyaktig fordeling av protein, fett og karbs
  Ikke tvinge meg selv til rutiner jeg ikke trives med
  Ikke spise ting jeg ikke liker

  Ja, og listen er lang.. jeg spiser mindre og trener mer kardio enn vanligvis, det er største endringen. Og ja, noe mer irritabel og sliten blir man 😉

 17. Anne

  Et lite velplassert «helvete» bør slett ikke være feil, så lenge det er gjort med stil, og det klarer faktisk du 🙂
  Takk for oppmuntringen! Jeg skal jobbe hardt med formen, og blir den bra nok kanskje jeg tar sjansen på å prøve meg i en konkurranse en gang! Tenk om jeg turte det en gang!

 18. Hanne

  Det at du gjør ting på din måte, og at du er så rett frem med hva du synes og forteller akkurat hva DU gjør og hvordan du gjør det er en stor del av grunnen til at jeg følger bloggen din så «tett» som jeg gjør, gjennomtenkte innlegg eller ikke :mrgreen:

  Om folk velger å bruke prestasjonsfremmende midler eller ikke får være opp til dem selv, men det har uansett ingenting å gjøre i en konkurranse (i hvertfall ikke etter min mening).

  Som sagt før, flotte bf-utøvere skal utstråle sunnhet, treningsglede, femininitet og selvfølgelig innsatsvilje og viljestyrke, ikke at de har våget å sette flere sprøyter og tatt en større helserisiko enn utøveren ved siden av..

  Fortsett å stå på ditt, Kristine 😀

Det er stengt for kommentarer.