Blind på egen fremgang

Det er et par stykker som har bemerket at de synes det ser ut som om jeg er i bedre form denne gangen enn på samme tid i fjor, deriblant mamma.
Og mødre har jo alltid rett, eller hur?

Jeg husker ikke så mye av vekt o.l før NM i fjor, men har heldigvis dokumentert det i min tidligere treningsdagbok på iform. Gøy å se tilbake på både Oslo GP og NM! Synes jeg har gjort det bra jeg – med tanke på at jeg har gjort og lagt opp alt selv og at jeg holder det rent.
I hvert fall, jeg fant ut at den 18.juli i fjor så veide jeg: 63 kg
Og i dag veier jeg 60,5 kg
Så ja, jeg er i bedre form! Kanskje jeg til og med er så heldig at jeg har bygget/bedret symmetrien noe, det er jo det optimale.
Måtte ta et bilde i går kveld for å sammenligne, fant et bilde (det første) fra 21.juli i fjor;
sammenligne sammenligning09_3
Ok kanskje ikke den største forskjellen på overkroppen, men jeg har om ikke annet forbedret poseringene ser jeg, gjort små justeringer og løftet meg mer.
(Og nei jeg suger faktisk ikke inn magen, kun strammer.. må ha glemt det på det første bildet).

Tenk at man kan bli så blind, eller selvkritisk om man vil, på sin egen form. Det er derfor det er så viktig å dokumentere og ta bilder på veien. Jeg målte akkurat fettprosenten nå med fettkaliper, 7 steder og plottet inn på denne kalkulatoren. Og ja jeg vet at man ikke kan få det helt korrekt osv, men det gir fortsatt en pekepinn. Den var ca 12,5 %.

Jeg føler meg allikevel ikke bra nok, og jeg tror det handler om at målet plutselig er blitt et litt annet denne gangen. I fjor så var det hovedsaklig å overvinne helseproblemer, fordommer og egen viljestyrke – bare det å klare å komme seg i ok form på scenen. 
Denne gangen vil jeg virkelig gjøre det BRA. Og bra i mine øyne (sett bort i fra pallplass såklart) er å være i bedre form, ha bedre fysikk og bedre symmetri enn i fjor.
Er det mulig å oppnå dette på så kort tid?  Det er under 2 år siden jeg startet med styrketrening og det føles noen ganger som om det blir sett på som negativt. Men jeg har allerede størrelsen jeg ønsker og det blir ikke mer bygging på meg, så min vei stopper opp her om det er det som kreves.
I tillegg så vet jeg at det er mange flotte utøvere som skal stille; både «gamle» og nybegynnere. Konkurransen blir knallhard, og alle satser på å vinne.
Jeg skal virkelig gi jernet og jeg blir enda mer motivert av det, men jeg tar fortsatt et par forhåndsregler og glemmer ikke hva jeg synes er viktigst oppi alt dette.

Alt i alt så gleder jeg meg! Jeg gleder meg til fine drakter, sminke meg, smile stort, adrenalin på scenen, støtte fra familie og bloggvenner i salen ♥ og mål oppnådd.

Nå skal vi til Sverige og shoppe litt!

14 kommentarer til “Blind på egen fremgang

 1. Anonym

  Det er veldig inspirerende aa lese bloggen din, baade hva du skriver om trening, kosthold og tanker du gjoer deg om livet generelt. Du er aerlig med deg selv og ovenfor andre. God egenskap. Dessuten har du et «godt skrivende» spraak som gjoer beskrivelsene dine lett og morsomme aa lese. Staa paa

 2. Hanne

  Sammenligningsbilder er bra å ha! Overkroppen ser ganske lik ut, ja, men det det har vært snakk om å forbedre har vel vært ryggbredde og bein, såvidt jeg har forstått? Da er det jo de du må sammenligne 😉

  Jeg syens det er beundringsverdig at du klarer å holde på dine egne meninger og fortsetter å fokusere på det som er viktigst for deg, heller enn å la deg rive med av alle andres tanker og meninger. Klart, er man helt ute og kjører er det greit å «våkne opp» og ta hintet, men når man ser på hvilken retning denne sporten etterhvert tar her i Norge synes jeg det er ekstra viktig at du står for det DU tror på 🙂

  God shoppingtur!

 3. Pia Jansson

  «I tillegg så vet jeg at det er mange flotte utøvere som skal stille; både “gamle” og nybegynnere.»
  Hmmm, nu blev jag nyfiken… Berätta, berätta, berätta!!!! 😛 😛
  //Nyfiken Pia 😉

 4. Anonym

  wow, den midjen din så jo nesten skummelt smal ut på det siste bildet 😯 😀

  ellers er jeg eig med hanne, som alltid skriver det jeg mener – bare på en mye bedre og mer forståelig måte 😆

 5. Yvonne

  Dette så kjempe bra ut, synes du er utrolig flink som ikke lar følsene dine komme borti andres meninger,helt klart. 😀
  Stå på ditt og følg mavefølsen, så blir det kjempe bra. 😛
  Masse lykke til! 😛

 6. Kristine

  Du er dessidert smaler i dag enn i fjord, jeg synes også du ser litt mer markert ut. Midjen var iponerende smal! 😎 Et bilde sier ikke så mye, speilbildet og kroppen i helhet sier mer, likvell skjønner jeg at det er lett å se seg blind på sin egen kropp. Det tror jeg er noe alle jenter gjør, vi er generelt veldig selvkritiske iforhold til kropp 🙄 og jeg kan tenke meg at du som itilegg er på deff får enda mer «diett-briller».

  Det viktigste er å ha tro på en selv, og det har du, da kommer du langt :mrgreen: Det er også en hel gjeng her ute som har troen på deg 😀
  Stå på videre og ha en fenomenal helg 🙂

 7. kriweb

  Anonym: Takk for det, prøver å holde det forståelig 😀 Trening og kosthold er ikke komplisert, det er bare vanskelig å finne en bra balansegang slik at man fortsetter med det.

  Hanne: Ja det var et dumt bilde sånn sett, men av en eller annen grunn så hadde jeg kun tatt bilder av overkroppen den dagen. De neste formbildene er først fra august.. Jeg tror og håper at det blir bedre denne gangen 😎
  Jeg synes det er viktig å være ærlig, i hvert fall når man har valgt å konkurrere og har en blogg hvor man kommer med råd og tips til et sunt liv. Da må man nesten være smart og ta sunne valg selv og. Dobbeltmoral er ikke noe særlig.
  Takk, fikk shoppet mye godt!

  Pia: Jeg husker jo ikke navnene 😆 Det er vel et par stykker som stilte nå til våren som skal være med.. og Nina Furseth. Vet i hvert fall at det blir mange gode konkurrenter.

  Thale: Jeg skjønner ikke hvorfor den ble sånn, tok til og med noen bilder til etter at jeg så det.. men de ble akkurat like 😀

  Yvonne: Kjører mitt eget løp jeg 🙂 Tusen takk snupp

 8. kriweb

  Kristine: Ser at pecs er bedre, og blodårer på armen er tydeligere. Ellers ganske likt.. tror bakside ben og rygg er bedre, jeg finner sikkert flere gamle bilder å sammenligne med.
  Poseringen har også veldig mye å si, viktig å få de riktige.
  Jeg setter veldig pris på dere som har troen. Ha en fortsatt god søndag!

 9. Lina

  Jag tycker att du har en fantastiskt snygg fysik och du behöver absolut inte bli större än vad du är! Kör på tjejen, du är GRYM :mrgreen:

 10. Kristine

  Blir spennende å se flere gamle bilder :mrgreen:

  Hvordan måler du med fett-klype?
  Er det noen internettsider eller youtube-klipp som forklarer dette? Jeg har klype, men sliter med å få mål riktig 😕

 11. Hilde

  Du ser flott ut! 🙂 Er veldig misunnelig på armene dine!

  Godt at jeg fant fettprosentkalkulatoren hos deg, jeg har nemlig rotet bort det arket som kom med klypa mi 😉

 12. kriweb

  Lina: Det var snällt, tack för peppingen! Kram

  Thale: Det er det jeg forteller meg selv 😀

  Kristine: Viktig å klype over alt fettet, man klarer som regel å kjenne dette ganske bra når man tar et godt tak i huden. Man skal ikke stramme/flekse. Mål gjerne på samme side hver gang, og du må nesten ha hjelp til målingen (litt vanskelig å måle på ryggen selv) :mrgreen:
  Denne siden viser hvor de forskjellige stedene skal måles:
  http://exrx.net/Testing/BodyCompSites.html

  Hilde: Takk! De armene er elsket og hatet av meg annenhver dag 😆

Det er stengt for kommentarer.