Fylte grønnsaker og en katt på vift

Dagens middag – nyydelig!

Fylte champignonger med paprika, rødløk, vårløk, hvitløk, grønn pepper og pesto. I tillegg mørt svinekjøtt på en eng med spinat. Aah.. får vann i munnen selv etter jeg har spist.
IMG_0656
Kan tenke meg at det er godt å ovnsbake andre fylte grønnsaker som f.eks paprika.

I dag hoppet Todd over kanten/gelenderet på terassen.. Jeg har trodd at han var for pinglete til å hoppe ned, det er jo noen meter ned. Men akk nei, i dag fant han ut at han klarte det og du verden så moro han synes det var – han stakk av to ganger til og med, men jeg fant han begge gangene. (Han hadde rukket å snike seg inn til naboens trailer trash den siste gangen, måtte tråkke over bil-lik og trillebårer).
Nå er jeg litt rådvill på hvordan jeg skal gå frem.. han har vært innekatt i 3 år og har ikke peiling på uteverdenen. Nå vil sikkert mange si at det lærer de seg fort, men vi bor nære både bilvei og skog med gaupe og rev og.. og tenk om han blir spist :shock: :sad:
Jeg føler meg litt som en mor som skal la sin tenåring få mer ansvar og frie tøyler, men.. åh, det er ikke lett. Han kommer sikkert ikke til å finne veien hjem igjen heller, og hvordan skal han komme inn?
Uff ja, en kattemors bekymringer..
IMG_0653

8 kommentarer til “Fylte grønnsaker og en katt på vift

 1. Annbjørg

  Han finner nok både veien hjem OG inn. 😉 Vår katt setter seg i vinduskarmen utenfor det rommet vi er i, slik at vi ser henne. Og det er en SMAL kant…skjønner ikke at hun klarer å balansere og sitte der. Vinduene er høyt over bakken også. Utrolig hva de kattene får til. 😀
  Det med bilvei og ville dyr skjønner jeg at du er bekymret for…Ikke så lett det der nei… Hvor langt unna den traffikerte veien bor dere? Vi har en vei med 70-sone 100 meter fra huset, men det virker ikke som vår katt går den veien. Når kattene er steriliserte/kastrerte blir de mer hjemmekjære, og går ikke så langt, iallefall ikke katten vår, hun er aldri lengre unna enn at hun hører oss når vi roper på henne. Bare et lite forsøk på å berolige deg…hehe. 😉
  Middagen din så aldeles nydelig ut!! Ble sulten her jeg satt… 😆

 2. cc

  Todd er nok ikke langt unna ser du 😉
  Tipper han har funnet seg et nydelig skjulested i nærheten og ligger å kikker på dere 😛

  Har akkurat ei jente som klarte stikke seg ut, to år gammel og har bare vært innekatt. våknet i går natt av at hun sto utenfor soveromsvinduet og mjauet sårt på meg! Men da jeg løp ut for å hente henne smatt hun under boden vår, så jeg ikke fikk tak på henne.. Men dagen etter sto hun å skrapte på ytterdøren og ville inn, og var ei ekstemt kosesyk jente som bare skulle ligge i armkroken resten av dagen 🙂

  Prøv og frist med litt kokt torsk, så får vi håpe han dukker opp snart igjen! 😉

 3. Hilde

  Enig med Annbjørg 🙂 Kommer katten ut, kommer katten inn også. Hvis han har vært innekatt i tre år, holder han seg alltid i nærheten, vil jeg tro. Det er ikke sikkert han går inn i skauen en gang. Men skjønner bekymringen din. Det tok meg lang tid før jeg klarte å slappe av da Tulla tok steget ut i den store verden. Heldigvis er den store verden hennes bare hagen til naboen :mrgreen:

 4. Malin

  Eg må LE :mrgreen:
  Jeg er helt lik selv. Saga og Melvin skal bli utekatter, men det er bare Melvin som har vært ute før.
  Jeg står å vokter dem som en hauk, og fikk helt panikk da Saga prøvde å klatre over til naboen.
  Til min samboers store frustrasjon..
  «Malin, hvis de skal være ute, så må de få være UTE»
  De er jo mine søte små, så selfølgelig kikker «morsinstinktet» inn 😎

 5. Anonym

  HEI! Min katt var helt inne de første 7mnd av livet sitt,siden så var hun ute med tilsyn eller gikk fint på tur i bånd.Så flyttet vi så landlig at hun kunne være ute,tok litt tid før jeg følte meg trygg på at hun kommer hjem hvis det er noe,passer seg får biler osv,men det har gått supert! Nå er hun en klok katt som både kommer seg ned fra tre toppen og jakter.Men pass på spesielt den første tiden!Jeg ville bekymret meg mest får bilene.

 6. Marte

  jeg hadde også en innekatt før, men så flyttet jeg til større by og mindre leilihet så pusen min måtte omplaserest.. Heldivis har jeg en kjekk mamma:) selvom de hadde en gammel katt fra før (de er forøvrig ikke perlevenner ennda). Første 2-3 ukene holdt de henne inne så hun fikk venne seg til nytt hjem of føle at det er virkelig hjemme, så slapp vi henne mer og mer ut. Første gangene med følge såklart.
  Hun stortrivest ute:)) katter er flinke å passe seg for ting, men jeg forstår du bekjymrer deg.
  Prøv dere frem litt og litt så er jeg helt sikker på at Todd kan bli en bli og fornøyd innekatt med sansen for friluft;)

 7. Teresa

  Hehe.. det kommer til å gå kjempebra med Todd! Han finner veien hjem, katter er helt unike der. 🙂 Han holder seg sikkert i nærheten også. Er døra stengt når han vil inn, så venter han utenfor. Lag en liten plass til han med en kurv, pledd el. Hvis man har mulighet så synes jeg katter skal få lov å gå ute. Får heller være med han de første gangene og ta han med inn igjen. 😉

 8. kriweb

  Annbjørg: Jeg undervurderer han sikkert, det er klart at han hadde funnet veien hjem.. men. Åh 😆 Vanskelig å gi slipp, blir brått så mye å bekymre seg for. Mest av alt for det rike dyrelivet som ikke er kattevennlige.
  Det var utrolig godt, med masse hvitløk – smart nå som jeg snart skal til tannlegen 😯

  cc: Jeg fant han heldigvis begge gangene, litt lenger unna den siste gangen. Jeg som alltid har trodd at han var så pingle 🙂 Kokt torsk er det beste han vet ja.

  Hilde: Han er utrolig nysgjerrig, så frykter at han hadde gått langt inni skogen – og den er stor. Jeg får se hva som skjer videre, må fordøye det hele først 😀

  Malin: Haha, jeg ser for meg at jeg vil gjøre det samme. Stå og se på han hele tiden, til og med følge etter der hvor han går 🙄

  Anonym: Akkurat nå bekymrer jeg meg for det meste, men skal passe veldig på i starten. Må venne han (meg) til dette.

  Marte: Takk for tips og erfaring, jeg får ta det i små etapper 🙂

  Teresa: Ja jeg vil jo at han skal få gjøre som han vil.. og nå som han ikke bor i blokkleilighet lenger så skjønner jeg interessen for utelivet. Det er nok jeg som er problemet her 😉 Jeg får begynne med å gå turer med han, hehe.

Det er stengt for kommentarer.