Hjertetrening

Hva betyr kardio og hva er det godt for?

Kardio: Det er en forkortelse på kardiovaskulær trening. Og kardiovaskulært betyr kort og godt hjertet vårt.
De fleste tenker nok på vektnedgang når de gjør dette, men det er viktig å tenke på alle de andre helsemessige fordelene det har på kroppen. Det er spesielt gunstig for hjerte og blodkar. En studie viste at en treningsøkt på mølla faktisk kan nulle ut negative virkninger av dårlig mat i blodårene etter at det er inntatt. Det gir en akutteffekt som kan vare opptil 2 døgn, så en 2-3 kardioøkter i uka er ikke å forakte. (Nå håper jeg selvfølgelig ikke at noen tok dette som en oppfordring til å ta seg en pizza og deretter en joggetur.):mrgreen:

Jeg ville i hvert fall aldri ha kuttet ut kardio helt, det er ikke noe jeg gjør kun for å komme i form. Jeg gjør det jevnlig og vil fortsette med det så lenge jeg lever og klarer.

I dag hadde jeg styrkefri, men tok en økt på mølla – kjører stort sett rask gange med bratt stigning da dette gir hjertet en noe tyngre «jobb» enn f.eks jogging.

Jeg har ikke vært flink til å ta jevnlige bilder av formen, så jeg skal prøve å gjøre det oftere for min egen del. Jeg har masse bilder fra fjoråret, men nesten ikke noe fra i år.. En av de beste måtene å måle fremgang på er jo å sammenligne bilder av seg selv.
Jeg kommer ikke til å legge ut dette jevnlig, men her er et par fra i dag:

imgp7475

imgp7486

Og den ufleksede sannhet:
imgp7499

I dag var det forresten en ung gutt som gestikulerte til kameraten sin at musklene mine var ‘too much’ for han.. det var ikke så vanskelig å forstå det universalspråket. Det irriterer meg at jeg noen ganger slipper blikket opp fra meg selv og det jeg driver med over på andre i gymmet, for da hender det at jeg ser sånt. Istedet for å bli lei meg eller sur, så ble jeg i dag lattermild. Jeg ble lattermild fordi han var en utrent tynn flis for å si det rett ut.
Når skal de skjønne at jeg ikke trener for å blidgjøre andre?
Jeg trener kun for meg selv! Me, me, me !! :grin:  Og jeg vil ha min fitnesskropp, sånn er det bare.

25 kommentarer til “Hjertetrening

 1. Malin

  Tror nok «den tynne flisa» var litt sjalu jeg :mrgreen:

  Jeg har aldri vært noe fan av kardio trening (ikke styrke heller, før jeg prøvde det skikkelig 😉 ) men så var det dette med å ta vare på innsiden av kroppen også.
  Og det kan jo umulig ha en negativ virkning på veien til sommerformen 😆

 2. Anya

  Herlighet, du kan jo bare le rått både til og fra gymet 😆 Og hvem vil ha små gutter anyways?! Jeg har en gang sagt til en fyr at jeg ikke prater med menn som har mindre biceps enn meg :mrgreen: Han hadde ikke humor… 😆

 3. Tess

  Du er så fin nå 🙂

  Jeg har en følelse av at du skal stille i høst jeg? Er du 100 % sikker på at du ikke skal? :p hehe

 4. Hanni

  En del killar är roliga dem… 😆

  Det är riktigt kul att ta bilder på formen. Jag har tagit bilder på formen sedan 2003 och det är kul att kolla tillbaka på och jämföra hur långt man har kommit och vad mer man har att göra. Nu på senare tid har det dock varit mer sparsamt mest pga att formen är kass. :mrgreen:

 5. Yvonne

  Uff er mange av de gutta som er sjalue, eller så har vi de som trur de er verdens mestre i trening. Blir litt kvalm av sånne gutter hehe.. 😀 Heldig som har fine skuldre å bre rygg, tar lang tid å bygge opp ryggen hehe.. 😛 ha en fin dag !

 6. Anonym

  Hvor høy er du? Hvor mye veier du? Interessant bare, du er perfekt! På forhånd takk for svar 🙂

 7. Marte

  hehe, hærlig!:) Finner so mye forskjellige folk på treningssenter:P
  Evig misunnelig på magen din!:)

 8. Anonym

  Eg vil nå tro at vedkomne som stirra heller var veldig imponert og bare dårlig å vise med kroppspråk.. Du er jo tross alt laaangt over gjennomsnittet attraktiv..og vel trente damer i trenings klær er noe av det deiligste eg vet hvertfall..Nesten som det er forstyrrende når eg trener selv:p (håper det ikke høres for pervo ut:( )

 9. Hanne

  Det er viktig å finne på noe nedverdigende når man selv føler seg underlegen!

  Flott form, Kristine, og den brunfargen..sukk.. 😀
  I dag blir det endelig tid til trening igjen her i gården, nå som flytting og diverse er overstått! På tide å få gjort noe med _min_ fitnesskropp..kremt..

 10. kriweb

  Malin: For å være helt ærlig så nyter jeg ikke akkurat kardio jeg heller.. 😆 men fordelene overveier min manglende lyst, så da er det bare å dra skrotten opp på den mølla innimellom.

  Thale: 😳 Tenk så mange spreke år du har foran deg, jeg trener nå for å utsette gravitasjonen liksom

  Anya: Bra sagt 😆 Kan ikke skjønne hvorfor menn skal ta seg selv så høytidelig noen ganger

  Tess: Takk! Jeg var ganske sikker på at jeg ikke ville konkurrere her i Norge noe mer, men så har jeg vurdert litt frem og tilbake.. har et sykehusbesøk igjen før jeg kan bestemme meg helt (det er for øvrig om et par uker).
  USA frister mer, nærmere mitt ideal.

  Hanni: Ja jeg kunne ønske at jeg hadde flere bilder fra før jeg begynte å trene – ikke fordi forskjellen er så stor, men for å se hva slags utgangspunkt og grunnlag jeg hadde. Om jeg skal finne slike bilder, så må jeg vel grave i de gode gammeldagse fotoalbumene og scanne 😀 (Skal ta meg tid til det en dag).
  Det är inte alltid man vil vise upp sin dagsform nej 😆

  Yvonne: Ja, det tar lang tid.. og mye slit 😆 Jeg har dessverre ikke så bra ryggbredde 😥 Men det kommer seg, kan ikke klage etter kun halvannet år.

  Anonym: Oj, takk. Jeg er 168 cm og veier nå 65 kg.

  Marte: ja det er mye forskjellig der gitt.. Takk 😀

  Anonym: Tusen takk 😳 Men dette kunne (dessverre) ikke misforstås 🙁
  Stirring har jeg lært meg å leve med – jeg gjør det ofte selv når jeg kjeder meg på mølla 😎

  Hanne: Sant det!
  Takk! Du den brunfargen.. det er tydeligvis flere i familien som har skjønt at jeg er solglad, så jeg fikk dobbelt opp med selvbruning til bursdagen 😆 (Anbefaler sprayen fra L’oreal, både den lille til face og den større til body).

  Lone: Kardio for meg er lavintensiv hjertetrening på mølla; rask gange med bratt oppoverbakke og myye svetting – ca 40 min.
  Når jeg virkelig er på topp så småjogger jeg 😀

 11. Anonym

  Det er ikke en tyngre jobb for hjertet å gå i oppoverbakke i forhold til å jogge. Det er bare mye mindre belastende for knær o.l. Heller motsatt… Jogger du, kan du komme opp i et tempo som er mye mer intensivt og tyngre enn om du går fort, og DA har hjertet en enda tyngre jobb 🙂

 12. Pia Jansson

  Lats?? Vad skall du med mina lats till?? De du har är ju helt perfekta??? 😯 Vi kanske kan göra ett byte? Om jag får din form så kan du få mina lats… 😉
  Är du helt säker på att du inte skall tävla i höst???
  Jag ställer upp som hejarklack isåfall!! 😀
  *pleeeease*?
  Ha en superfin dag, och keep up the good work! 🙂

 13. Cathrine

  jeg henger meg med på alle de andre som vil se deg på scenen i høst Kristine, pleeease!!Fysikken din er så vanvittig fin 🙂 Jeg kommer til å være i salen vertfall, melder meg frivillig som duskedame om du stiller!! (men vit jeg vil være verdens stiveste duskedame;ment i god tro! 🙄 )
  Tror nok den lille flisa var ganske misunnelig jeg.. Uansett er det utrolig irriterende når slikt blir gestikulert/sagt, tror de vi ikke har øyne…? Rare mennesker.. RARE MENN/GUTTER 😈 !!!!!

 14. beate

  Hva er lats?

  og takk for at du viser bilder uten fleksing/posering! den trengte jeg…realitycheck completed ;-D for min egen del altså..

 15. Anonym

  Hei! Har fulgt bloggen din en stund nå, og den gir meg masse gode råd og motivasjon 😀

  Du er kanskje lei folk som stiller spørsmål om alt mulig rart.. men jeg tar sjansen på å stille noen jeg oxo 😉

  Hvor ofte ville du anbefalt en nybegynner i vektrening til å trene i uka? Hvor mye trente du da du startet? Jeg har et 3- splitt program som jeg synes funker bra for meg(har bare trent «seriøst» i 1 mnd.. 😆 )Det holder kanskje å trene dette en gang per uke? Husker jeg leste her et sted at det som ville gi best resultater (eller noe slikt..) var å få trent hver muskelgruppe 2 ganger i løpet av en uke.. Men da er man kanskje litt viderekommen i sporten..?

  Kjenner et par menn som ALLEREDE advarer meg mot å bli stor BODYBUILDER 😆 Det er jo absolutt ikke det ikke det jeg er ute etter… noen menn er rare 😆

  Til slutt: For en kropp 😎

 16. kriweb

  Anonym: Det spørs helt hvor fort man jogger, hvor raskt man går og hvor bratt stigning man har. Men enig; det kunne ha stått «jeg føler at». Jeg forbrenner omtrent like mye på rask gange m/stigning vs jogging – jeg får brukt mer muskler i underkroppen av å slite meg opp «bakken» på mølla så derfor føles det som om jeg jobber tyngre.
  Jeg føler at jogging er mer kondisjonstrening, og jeg hadde dessuten ikke klart 40 min jogging flere ganger i uka 🙂

  Og jo, på hjertemed.avd. bruker de rask gange m/stigning på såkalte ‘stress test’ fordi det visstnok er tyngst – sikkert der jeg har det fra.

  Pia: Jeg har såvidt noen små vinger..
  Neei, er ikke sikker – jeg kjenner jo at lysten til å virkelig gi alt og se om jeg lykkes gjør seg gjeldende.
  Jeg trenger en stor heiagjeng i så fall 😉

  Cathrine: Åh, takk søte deg. Men sitte i salen, du skal jo stille og kicke ass i AF 😎

  Beate: Lats er forkortelse på latissimus dorsi, altså musklene på ryggen som skaper ryggbredde – sitter like under armhulen.
  Jo, bare hyggelig 🙂

  Anonym: Hei! Koselig å høre!
  Det er selvfølgelig bare å spørre! Jeg kan kun anbefale etter egen erfaring, men jeg starter med et fullkroppsprogram. Jeg trente så og si alle muskelgruppene 3-4 ganger i uken slik at jeg ble kjent med kropp, øvelser osv. Jeg gjorde vel dette i et halvt års tid, og synes det var en god start.
  Jeg ville ha trent muskelgruppene ihvertfall 2 ganger i uken, det har ikke noe å gjøre med hvor lenge man har trent før, men det faktum at musklene ikke trenger flere dagers restitusjon mellom hver gang. Det er flere som trener hele kroppen opptil flere ganger i uka uten at det skaper noen problemer.
  Om du føler at måten du trener på nå føles bra/riktig og du (etter litt flere uker) merker fremgang, så bare fortsett 😀

 17. Hanne

  Takk for spray-tips! Jeg har brukt noen av de gradvis-brun-kremene, og synes de er kjekke, men ingenting blir jo som ekte brunfarge. Skal koste på meg litt solarium om ikke sola titter fram for alvor snart, eller kanskje bare kjøpe spray og stille meg opp i cowboy-positur så kjæresten kan spraye ryggen 😆

 18. kriweb

  Hanne: Timen etter slik selvbruning er såå slitsom.. ikke sitte, ikke lene seg inntil noe. Sprayen er fin sånn sett, tørker fort 🙂

  Stine: Weee takk :mrgreen:

 19. Thomas

  Den tynne flisa forandrer nok mening etter hvert! Nå er jeg jo jeg fortsatt en tynn flis, men før når jeg var enda spinklere og før jeg hadde kommet ordentlig inn i styrketreninga, hadde nok jeg og et annet syn på damer med muskler. Nå kan jeg bare snakke for min egen del, men tror ikke det hadde noe med usikkerhet å gjøre. Tror jeg bare rett og slett hadde et annet syn på jenter den gangen.

  Det er vel bare et sunnhetstegn at man endrer sitt syn på ting etter hvert som man blir eldre. Allikevel kommer jeg nok aldri til å få sansen for de store bygger-damene :mrgreen:

 20. Marianne

  Heheh…moro å lese om sånne gutter. Jeg har ikke fått noen negative kommentarer..om det er noen som føler for å si noe, så har det faktisk bare vært positivt. Men det er noen av de yngre, små gutta som glaner noe fyktelig.. 😉 men det er jo bare gøy. Spes om man steller seg ved siden av dem og løfter tyngre OG i tilleg er større 🙂 hihi. Morro! Stå på 🙂 ps: jeg vil forresten også se deg på scenen!!

 21. kriweb

  Thomas: Men om han ikke forandrer mening, så er det helt greit! Jeg er absolutt ikke ute etter at alle skal skal synes trente jenter er fint, men bare at man holder meningene sine for seg selv – vent til jeg er gått i hvert fall! 🙂

  Marianne: Jeg har fått en del positivt jeg og, men det er mer fra den litt eldre garden 😀
  Det er mange kropper jeg ser som jeg ikke liker, men det hadde liksom aldri falt meg inn å uttrykke dette høyt. Folk kan være hensynsløse 🙄

 22. Thomas

  Jo jeg ser den, absolutt! Jeg tror det kunne vært en generell regel i livet i veldig mange tilfeller :mrgreen:

Det er stengt for kommentarer.