Squashagne

:mrgreen:

Vi lagde lasagne med squash i stedet for pastaplater på fredag, det ble veldig godt. For meg er karbonadedeig og grønnsaker best, så synes det er greit å tenke litt alternativt innimellom.
Når vi først var igang med å lage denne übersunne versjonen, så erstattet vi like gjerne osten med cottage cheese. Husk at CC skiller ut væske, men det går greit å helle ut dette av formen når den er ferdig.
Problemet med å ikke kjøpe lasagnepakke er at man ikke får lasagnepulveret.. for det selges ikke separat noe sted. Eller? Jeg fant ikke noe, så det ble pizzafyll – men absolutt godkjent.
img_7461

Jeg lar bildene tale for seg:
img_7460img_7463
img_7464img_7465
img_7467img_7472

img_7475

Kjøpte noen småting i går, bl.a linfrø og psylliumfrø – omega 3 og fiber!
Godt for hjertet og kolesterolet.
img_7688
Var også ute og spiste italiensk pizza i går – La Såda anbefales!
Det beste har jo vært dette været, gud så deilig med vår og sol :cool:

Fikk trent litt kardio og ben i dag; knebøy og strakmark. I morgen er det en ny uke og fri på fredag!

img_51341

10 kommentarer til “Squashagne

 1. Hanne

  Drit i lasagnepulveret og lag sausen selv!
  Jeg lager alltid lasagnen fra bunnen av, noe som går fort og greit!

  For å lage en enkel tomatsaus trenger du hakkede tomater, evt tomatpuré i tillegg for sterkere tomatsmak, hakket løk, hvitløk, krydder, urter og evt buljong. Stek kjøttet og løken, hell over tomater + evt tomatpuré og buljong og smak til etter det har kokt en stund. Ostesaus lages i tillegg, evt kan du spe på tomatsausen med melk/kesam/noe lignende for å etterligne ferdigsausen 🙂

  Nam nam… 😀

 2. Beate

  Enig med Hanne! 😀 Jeg lager også alltid lasagne fra bunnen av. Ferdigposer blir aldri det samme igjen 😉

  psylliumfrø er genialt for fordøyelsen 🙂

 3. kriweb

  Hanne: Jeg trenger egentlig ikke tomatsaus, eller ostesaus – bare pulveret. Så hva slags krydder bruker du? Er det bare å hive sammen piffikrydder, grillkrydder osv?
  Dette pizzafyllet var bare pulver, så tilsatte jeg vann.

  Beate: Nå skal det blir fart på sakene :mrgreen: Fiber er en god ting for kroppen av flere grunner ja.

  Jorunn: Ja, men vil gjerne ha pulver med masse forskjellig krydder! 🙂 Liker ikke altfor mye tomatsaus..

 4. Strikkelaura

  Jeg lager også alltid fra bunnen av. Tomater på boks, vann, buljong, krydder (basilikum, timian,.
  Mosakka må jo være ypperlig, det er jo aburginer(usikker på stave måten) i stedefor lasagne plater. Selv lager jeg alltid fullkornslasagne.

  Akkurat nå har jeg mistet all motivasjon, pollene har slått meg helt ut. Måtte dra hjem fra trening på fredag, stod bare å gjespet..dro hjem og sov i fire(!!) timer. Det dreper all min motivasjon.

  Mister du noen gang motivasjonen? mao. gir du noen gang litt faen?

 5. Hanne

  Hehe, er visst to av oss her (Hanne).

  Jeg bruker salt, pepper og diverse urter i sausen min; basilikum, oregano, evt bare en ferdigmix av tørkede urter ala «pizzakrydder» eller «provence» om jeg vil ha de litt søtere urtene og. Pizzafyll og lasagneposene er jo en form for tomatsaus, og du kan jo lage din så tykk (les: kjøttfull :mrgreen: ) som ønsket, trenger ikke ha masse saus med litt kjøtt i 😛

  En annen variant som bryter med alt som har med italia å gjøre er tacolasagne. Knorr hadde en ferdigpakke med «meksikansk lasagne» tidligere – vet ikke om de har sluttet med den eller om det bare er jeg som ikke har sett den på evigheter – og den er knall. Det er rett og slett lasagne med taco-ish krydder i sausen. Det beste fra to verdener? 😆

 6. kriweb

  Strikkelaura: Neste gang skal jeg lage alt fra bunnen av! Aubergine liker jeg ikke så godt, dessuten er «moussaka» så godt med gratinerte poteter 😛
  Jeg både mister motivasjon og gir faen til tider, det er viktig å ta høyde for at slike ting skjer og ikke ha dårlig samvittighet eller straffe seg selv. Alt til sin tid, og trenger man et avbrekk så tar man det.
  Det er viktig å vite forskjellen på dette; jeg presser meg selv ofte, men det er aldri tvang.

  Hanne: Det kjøpte jeg på Sunkost, nyttig fiber som man kan ha i all slags mat.

  Therese: Ja, ulempen med å bruke CC.. om du gjorde det da? Viktig å ikke la kjøttsausen være for våt, og hell av vannet så godt det lar seg gjøre 🙂

  Marte: Tusen takk!

  Hanne: Ja, men nå har jo du blogg og greier – er det ikke link på navnet ditt så er det ikke deg.
  Det blir fra bunnen av neste gang, jeg har tydeligvis gått glipp av noe «alle» gjør :mrgreen:
  Jeg vurderte tacokrydder, det er jo favoritten.

Det er stengt for kommentarer.