Tålmodighet

«Visse omfavninger kan være begynnelsen til en kvelningsprosess»

Har du noen gang følt at du gaper over for mye, og vil at de forventede resultatene helst skal skje raskt og smertefritt? Man skal gjøre det bra på jobb, fremstå som vellykket utad, inneha en perfekt fysikk, trene mye, gå på skole, se ut på en bestemt måte til sommeren, slutte å røyke osv. ..og listen er lang.
Jeg har selv følt presset og gjør det til tider fortsatt, og den som har vært den største kritikeren bak dette har vært meg selv. Jeg som alle andre vil være, se ut og ha det på en bestemt måte – helst uten de store hindringene i veien.
Det som har reddet meg fra alt det vonde som kan komme av dette er tålmodighet og tro på meg selv. Jeg har passet på å ikke være avhengig av noen andre, og jeg har turt å gjøre ting som jeg selv har erfart og trodd på.
Jeg skal la de andre aspektene vi streber etter ligge, og kun ta for meg trening/kosthold:

– Ikke ha urealistiske mål med treningen og hva den skal gjøre med kroppen din – som f.eks et retusjert bilde av en fitnessutøver som skal oppnås etter bare 2 mnd med styrketrening.
Det tar tid, viljestyrke og ikke minst en hel del muskelkraft og svette

– Ikke overdriv treningen eller tving deg selv til å trene opptil 5-6 ganger i uken om du aldri har trent noe særlig før.
Hvor lenge tror du det vil vare? Ta det gradvis og bygg deg oppover, etterhvert blir det en livsstil du ikke kan være foruten.

– Ikke gjør alt bare fordi du skal ta til deg alle rådene du leser der ute. Det er ikke nødvendig med både morgenturer, powerwalks, jogging og rask gange for å komme i form.

– Ikke gå fra ditt vanlige kosthold og rett over til en ekstrem diett. For det første så er ikke sistnevnte nødvendig med mindre man skal være med i en konkurranse, dessuten er man nærmest garantert til å mislykkes om man går så hardt ut med det samme.

– Bytt ut matvarer i etapper, alt trenger ikke å skje med en gang. Bruk heller litt mer tid på innkjøringen til et sunnere liv slik at endringen blir permanent og varer livet ut.

– Tør å teste ut forskjellige ting og ha tro på deg selv. Resultatene uteblir om man tror at én sko passer til alle.

Babysteps
er nøkkelordet, man vil etterhvert oppnå målene sine om man skynder seg langsomt :wink:
Ikke slik;
btiwantzitno1285841809139648861

8 kommentarer til “Tålmodighet

 1. Aurora

  Virkelig bra innlegg, akkurat det jeg trenger å høre, tusen takk 😀 tålmodighet, gradvise endringer, og ikke minst, tro på meg selv, det er gode råd for å unngå for mye stress og pes!

 2. Pinglo

  Preach! Mange hiver seg ut i alt for mye med de aller beste intensjoner – og blir overveldet.

  Elsker LOLcats, forøvrig :mrgreen:

 3. Hanne

  Hahaha, de kattene er bare fantastiske!

  Veldig bra innlegg med et viktig budskap. Det hender jeg må stoppe opp og minne meg selv på dette her «på nytt» fordi jeg er i ferd med å ta på meg for mange oppgaver som alle skal være perfekt utført fra første stund.

  Tålmodighet – og ikke minst progresjon – er viktige stikkord 😀

 4. kriweb

  Aurora: Glad for at du synes det, tålmodighet er veldig viktig når det gjelder endring av noe så viktig som livsstil.

  Thale: Åh 🙁

  Pinglo: Veldig lett å ta på seg alt når motivasjonen er på topp, men så faller det ofte i grus fordi det blir for mye på en gang.
  Icanhas er genialt :mrgreen:

  Hanne: Ja det hender at jeg må stoppe opp i hverdagen selv, finne ut hva som er viktigst der og da og si til meg selv at resten kommer med tiden – men det er ikke så lett hele tiden 🙂

  Charlotte: Takk!

Det er stengt for kommentarer.