Hara Hachi Bu

Jeg beundrer mennesker som innehar mye kunnskap, det være seg faglært eller selvlært, såkalt «streetsmart». En jeg liker godt er Dr.Oz – legen på Oprah. Han kan så utrolig mye, og han er dessuten veldig oppdatert på dagens forskning.

For ikke så lenge siden så tok de opp et emne om levealder – hvorfor levealder på blant annet Costa Rica og Okinawa er svært høy, der lever de fleste til de er godt over 100 år og de er i tillegg sunne og untitledfriske. Hvor lenge et menneske lever bestemmes av genetikk (ca 25%) og av livsstil (ca 75%).
De så at vannet deres hadde mye kalsium og magnesium, de hadde et kosthold bestående av mye frukt og grønt, ost (omega 3), vin og fisk. De har lite stress og mas.
Den viktigste oppdagelsen var dog at de var i meget god form, de hadde synlige muskler og var aktive selv over 100 år. De dyrker og lager sin egen mat, og jobber fysisk med dyr, på jordet o.l hver eneste dag.

Dette maset mitt om å trene og være aktiv.. men det er så viktig!

Til slutt; Hara Hachi Bu som betyr: Slutte å spise når man er 80% mett. I Okinawa (Japan) sier de denne setningen før hvert måltid for å minne dem selv om å ikke overspise. Man blir nemlig ikke ordentlig mett før etter 20 min.
Et tips jeg skal bli flinkere til å følge i hvert fall  :smile:

2 kommentarer til “Hara Hachi Bu

 1. Malin

  Takk for enda ett godt mat-tips :mrgreen:

  Jeg liker og veldig godt Dr.Oz. Hadde jeg hatt en lege som var halvparten så engasjert og kunnskapsrik skulle jeg prist meg lykkelig 😎

  God helg!!!

 2. kriweb

  Malin: Han er virkelig dyktig, det er ingenting han ikke vet! Også er han så søt :mrgreen:
  God helg!

Det er stengt for kommentarer.