Et lettere valg

Gräddost vs lettere ost, kjøttpølse vs mager kalkunpølse, rømme vs kesam, ris/pasta vs frukt/grønnsaker.. uansett hva valget er så er det helt naturlig for meg å velge det siste alternativet. Jeg velger det sunneste og det handler ikke om kalorier. Hadde det vært grunnet kalorier, så er det ikke verre enn å kjøpe det vanlige og spise mindre av det. Jeg foretrekker lettere og/eller andre produkter fordi jeg synes det smaker bedre og jeg vet at kroppen og helsen har mye bedre av det.
Jeg er helt sikker på at det både hadde vært enklere og mer naturlig for andre å velge det samme om de hadde visst om alle mulighetene der ute. Det koster litt å legge om kostholdet, men ikke gjør det verre enn det trenger.. det er til syvende og sist kun positivt – om man gjør det riktig.ist2_6148437-i-love-healthy-eating

Når jeg får spørsmålet om hvorfor jeg heller vil ha det ene over det andre, så er det mer naturlig for meg å spørre hvorfor ikke?
Etter at man legger om kostholdet, så vet man å sette mer pris på ordentlig mat. Smaksløkene forandrer seg, man kjenner til flere valgmuligheter, og man vet generelt så mye mer om hvordan mat påvirker trening og fremgang.
Jeg kan tenke meg at dette er enda mer effektfullt for folk som aldri har trent eller tenkt over hva de putter i seg, det må jo være som en helt ny verden, et nytt liv.
.
Det faller seg helt naturlig for meg å tenke som jeg gjør, og det er med glede jeg ser at flere og flere gjør dette. Forhåpentligvis klarer man å velge i den grad at det forblir sunt, og ikke ekstremt. Det er en hårfin forskjell på å ha kontroll og tro at man har det.
Man har kun et liv, en mulighet og den kroppen man har skal man ”bo” i hele veien til slutten, jeg vil sørge for at jeg bor i den beste for meg. Mange tror sikkert at jeg går glipp av mye godt her i livet, men jeg har funnet ut at det som er godt for noen er ikke nødvendigvis godt for meg. Jeg drikker bl.a ikke alkohol, både fordi jeg ikke liker det og fordi jeg vet at det ikke er bra for meg. God helse er for meg et godt liv.  
Jeg vet fortsatt hvordan jeg skal kose meg, tro meg  :wink:  men heller som en gave til meg selv enn en dårlig vane.
.
Jeg synes det er ganske utrolig at det er mer godtatt å velge burgere, drikke hver helg, trene kardio og mage innimellom og skylde på arv, gener eller sykdom når man ikke oppnår resultater enn å velge det motsatte. Jeg ser ikke ned på andre som velger annerledes enn meg, men janteloven blir allikevel brukt til det fulle andre veien.

Jeg håper at flere folk finner den riktige balansegangen, det er det livet handler om.
Gi og ta, begrense seg og samtidig unne seg ting, ta gode valg for kropp og sjel.
Og som sagt, spør deg selv: Hvorfor ikke velge sunnere?

.
En liten tankevekker
Dette inneholder nøyaktig like mange kalorier:
calories-in-mini-peppers1calories-in-potato-chips1
740 g paprika vs 37 g potetgull

Se flere eksempler her

10 kommentarer til “Et lettere valg

 1. Siri

  Et godt innlegg! Kjenner meg veldig igjen i det du skriver!! Tror også mye handler om kunnskap, og spesielt mangel på kunnskap når det gjelder å leve en sunn livstil!!!

 2. Malin

  Så sant,så sant 😀

  Jeg har prøvd begge alternativer til det fulle..
  Å kan på en måte forstå de så tyr til såkallt junk food.
  Jeg jobba ett år på McDonalds og fikk fråtse i alt av burgere, dressinger, brus og is. Å jeg ble ikke lei. Hver dag i ett år spiste jeg drittmat. Du blir rett og slett avhengig.
  Det som skjedde med meg var heldigvis ikke noe særlig økning i vekt, men mangel av energi. Jeg orka ingenting, og sov heller enn å være sosial. Det føltes ut som hele innsiden var blitt til frityr-olje, og det var vel og «parfymen» min det året 😕
  Det er så sant at «du blir hva du spiser»..

  Jeg begynnte ett nytt og bedre liv da jeg flytta til Stavanger, og velger heller god hjemmelaga kyllingsalat enn kyllingburger på Mc`en 😉

 3. Kriweb

  Siri: Jeg har inntrykk av at mange tror det er enten eller; at man må veie maten, aldri unne seg noe eller være ekstrem for å leve sunt. Veldig feil..
  Enig! Det handler stort sett om bedre valg, så er man langt på vei.

  Yvonne: Takk søte deg

  Malin: At du overlevde! :mrgreen: Men jeg er enig i at det etterhvert blir en avhengighet og ikke minst en dårlig vane. Men om folk hadde visst hva slikt kosthold gjør med innsiden av skrotten, eller hvordan man kan føle seg uten, så hadde man holdt seg unna.
  Nå kan jeg ikke si hva jeg hadde gjort om jeg hadde jobbet på en sjokoladefabrikk meen.. 🙄

 4. Anya

  Du kjenner bra forskjell om du prøver å styrketrene på wienerpølsemiddag, mot en kylling/ris middag 😆 Det har jeg nemlig testet! 😀

 5. Pinglo

  Alt er, som du sier, en prioritering. Det jeg tror holder folk igjen er oppfatninger om at det er så slitsomt/vanskelig/komplisert å spise sunt, og at sunn mat ikke smaker godt. Man kommer svært langt også med mindre justeringer, av typen rømme vs kesam 🙂

 6. exhale_

  Potetgull kan ju vara världens sötaste ord :mrgreen:

  Apropå val utav kost så tror jag det svåra är för folk att få upp ögonen att nyttig mat faktiskt kan vara god också. Grönsakssoppa är ju t ex oerhört gott men det är ju inte många som tror det. Varför dippa chips när du lika gärna kan dippa morötter, gurka, palsternacka osv. Godare OCH nyttigare!

  Bra skrivet!

 7. M

  Du må komme deg på scenen igjen!! Har akkurat sett bilder fra Sandefjord, og du har jo et merkbart høyere nivå enn alle andre. Come back. please 😉

 8. kriweb

  Anya: Sier du det ja :mrgreen:

  Pinglo: Det skal ikke så mye til når man ikke er spesielt kostholdsbevisst i utgangspunktet nei, en liten endring som du sier er noen ganger nok.

  Exhale: Potetgull er et bra ord :mrgreen: Enig, finnes mye godt – spesielt med grønnsaker. Lage blomkålsmos t.ex, erstatte potetmos, ris eller pasta med det.

Det er stengt for kommentarer.