Diverse mat

Pølsegrateng:
Kjempegodt, men kan fort bli litt i overkant. Mye pasta og mye ost! Her kan man bruke fullkornspasta og lett-ost, eller om man vil være enda striktere; ikke pasta og cottage cheese.
Pølse som er brukt er go’ og mager kjøttpølse, kalkunpølse er også et godt alternativ. I tillegg er det en pose brokkoliblanding blandet inn.
Det skal ikke så mye til for å gjøre typisk fy-mat om til et fullverdig godt måltid, det handler om å bytte ut matvarer til de bedre.
img_3986

Svinegod middag:
Anbefaler alle å kjøpe fläskfilet billig på neste svensketur, lettvint og magert. Alle grønnsaker (og frukt, spesielt mango og banan) passer til.
img_3978

Kesamdessert:
Min vanlige dessert/kveldsmat er kesam blandet ut med fun light. Jeg har 5-6 forskjellige smaker som jeg bytter på. Pleier å strø fullkornsblanding med frukt over, her er det også litt hakkede mandler.
img_3980

10 kommentarer til “Diverse mat

 1. Hanne/Q.

  Mmmmm den desserten/kveldsen så deilig ut… Mens jeg bodde hjemme – hvor det alltid var frokostblandinger i hus – kunne jeg spise en neve fitness&fruits som snacks fremfor alt av potetgull og lignende.. Utrolig digg 😀

  Det å ha sunne råvarer i «tradisjonelle» middagsretter er kjempefint, synes jeg. Det er jo grenser for hvor langt man kan gå og fremdeles oppnå den samme gode smaken – og ikke minst samme respons fra de man deler maten med – men noen sunne endringer burde alle kunne gjøre med hverdagsmaten uten å klage 😀 Sunnhet uten å ofre noe er jo det folk flest ønsker 😉

 2. Ida

  Hva er flaskfilet?:P Er det noe form av sinekjøtt? Noe ellers kjøtt du anbefaler å få med seg fra sweeden?

 3. Sandra

  MMM! Kjøpte selv min første mager kesam pakke i går, har aldri prøvd før. Men etter å ha sett mange spise det, vile jeg også prøve ettersom jeg trenger proteinene. Det var utrolig godt! Jeg blandet ut med appelsinjuice, og hadde på druer, nøtter, kanel og tørket frukt. Helt fantastisk, kunne sikkert ha spist en hel pakke!

 4. kriweb

  Hanne: Ja det er utrolig godt. Jeg er veldig glad i rosiner, både i kornblanding og nøtter 😀
  Ja folk flest vil ikke snu opp ned på livet ift kosthold og det er heller ikke nødvendig – bedre råvarer er med på å gjøre mange vanlige middagsretter sunnere.

  Ida: Ja fläskfilet er svinefilet. Jeg kjøper stort sett svin og kjøttpålegg (kalkun, skinke) – jeg er generelt ikke så veldig glad i kjøtt så hamstrer heller kesella, nye fun light smaker og diverse nye spennende ting 🙂

  Sandra: Ikke sant det er godt? En tykk god youghurt uten klumper. Jeg spiser en hel boks lett!

  Yvonne: Det hender jeg frister meg selv og :mrgreen: Det er godt med god mat!

 5. Li

  Hei! Det er noe jeg lenge har lurt på angående kroppsbygging, fitness osv. Jeg er ikke særlig kyndig på disse områdene, og må derfor spørre. Siden bloggtittelen din også omfatter myter og fordommer.
  Hvordan er det med doping osv i denne grenen? Er dette utbredt? Blir utøvere testet før konkurranser etc? Hvis ikke, blir det ikke da urettferdig dersom man kjenner til at enkelte har «jobbet» mindre enn andre og deretter får et fortrinn? Mange gutter i min tidligere omgangskrets satte sprøyter i baken, og ble etter hvert meget mye større på relativt kort tid. De trente også i tillegg, men de fikk en veltrent kropp meget raskt. Disse er kun 17-18 år gamle. Hva er langtidseffekten av slik bruk? Dersom man ser en godt trent kropp med mye muskler som avviker fra normalen, tenker de fleste på «bolere», har de fått et ufortjent rykte eller er dette utbredt? Håper på svar!

 6. Vidar

  Er den varianten med kesam blandet med litt fun light no godt egentlig? Høres litt tamt ut for meg og ikke drista meg til å prøve ennå. Vel kesam er tross alt bedre en cottage c.

 7. kriweb

  Li: Det er vanskelig å si noe om hvor mange som doper seg da dette ikke er noe som snakkes om, og ingen innrømmer bruk – men det er klart at det er en god del, i enkelte tilfeller er det også ganske åpenbart/synlig.
  Utøvere blir ikke testet før konkurranse her i Norge.
  I forhold til konkurranse – og da snakker jeg om fitness – så blir det skjevt ja. Har man to mennesker som jobber like hardt og ofrer like mye, så vil den som «jukser» allikevel ha et feilaktig og raskere resultat. Sånn er det, men man velger selv å konkurrere blant dette.
  Det er uansett dumt at slike folk ødelegger ryktet om fitness, jenter og muskler i det daglige.

  Det er fullt mulig etter mye trening og godt kosthold å oppnå en over middels muskuløs kropp uten dop, og det er ganske mange som er i denne kategorien.
  Dette handler mye om gener, viljestyrke, interesse og dedikasjon til styrketrening – det er ikke mange som orker dette og det er derfor lett å avfeie andre veltrente som «bolere».

  Vidar: Det smaker som youghurt, så liker du det så ja.
  Jeg synes også kesam er bedre enn CC.

 8. Kristine

  Hei Nadia! Det er 7 år siden, men tror det er kjøttpølse, blomkål- og brokkoliblanding, makaroni, hvit saus og ost 🙂

Det er stengt for kommentarer.