Banan & Curry

Wok!
Wok er en matlagingsteknikk som benyttes i østen. En wokpanne er laget av svært tynt metall, og med sin buede fasong går tilberedningen raskere. En bruker også mindre olje enn ved steking i gryter og panner. Det er viktig å bruke varm wok og varm olje når du skal steke maten.
I tillegg til at maten smaker mye bedre, så får man i seg massevis av grønnsaker. Anything goes, bare husk å steke de i riktig rekkefølge – de harde først, myke sist. Ikke for lenge, de skal fortsatt være crunchy. Og rør i woken ofte.

Slik så min middag ut i går: Wok med strimlet svinekjøtt, masse grønnsaker, banan og curry!
img_2882

Om du ikke har smakt banan sammen med curry, så er det på tide :wink: Jeg synes det er veldig smakelig med frukt i varme retter, som f.eks. rosiner i wokblandingen, mango sammen med svin, banan og curry i wok eller på pizza.
I sverige har de allerede hatt banan&curry-pizza på menyen lenge, og det er svært populært.
img_2869

Et annet tips er å kjøpe en eller annen form for grønnsaksskjærer/oppkutter. Det er alltid kjedelig å skjære opp grønnsaker, spesielt løk og hvitløk :wink:
Den kan dessuten brukes til alle slags grønnsaker, kjøpte en mini-kutter her om dagen – på Nille faktisk. Genialt!
img_2862

9 kommentarer til “Banan & Curry

 1. Kristina89

  fått kjøpt boksene med tunfisk fra rimi elr ica nå? du bør smake de 😀 hvertfall den med sweet and sour. 🙂

 2. kriweb

  Kristina89: Jepp, jeg har kjøpt alle 3! Men har ikke spist de enda, matlysten har ikke vært helt på topp de siste dagene. Men soon! 😎

 3. beate

  namnamnam! tusen takk for godt tips, dette var digg:):)
  banan og peanutsmør skal visst også smake himmelsk:-D

 4. kriweb

  Teresa: Det er veldig godt! Spesielt om man er litt matlei som jeg ofte blir, da skal det ikke så mye til før man omfavner nye ting 😀
  Grønnsakskutter anbefales ja, alt som gjør ting lettere i kjøkkenet er bra 😉

  Charlotte: Da passer det veldig bra med wok! Hva slags konk.?

  Beate: Mmmm! Banan passer godt til salt mat og peanøttsmør ja, sistnevnte er fortsatt litt anstrengt bare da jeg spiste riskaker med det på før første konk. :mrgreen:

Det er stengt for kommentarer.