Ren muskulatur

Jeg følger ikke strømmen. Jeg har valgt å stå litt på sidelinjen. Jeg har gått imot mange sannheter, gått god for mange myter og har generelt sett et litt annerledes syn på hvordan bodyfitness burde se ut og hva slags regler som burde gjelde enn hva mange andre har.
Når det gjelder regler så mener jeg at det skulle vært dopingfritt innen fitnessgrenen, nettopp fordi det er fullt mulig og krever ekstra mye. Det er det som beviser talent, ikke at man går over (hormon)grensene sine. Jeg både tror og håper at flertallet av fitnessutøvere er enige i dette.
Dette emnet er fortsatt veldig tabubelagt. Ingen nekter for det, men ingen snakker om det heller.
Jeg legger meg ikke bort i hva andre gjør i det daglige livet, det har jeg absolutt ikke noe med. Hvilke valg folk tar i livet er helt og holdent opp til dem, og det skal respekteres. Jeg synes derimot at det blir feil å drive med det i konkurransesammenheng.

Bygg muskler kun ved hard trening og riktig kosthold, gå på deff uten kjemiske fettforbrennere. That’s it.spa_fitness_masthead

Hvorfor ta opp dette med bruk blant jenter?
Det er blitt veldig populært med styrketrening, muskler, deffing og alt som hører til en såkalt fitness-livsstil blant jenter. Dette er ikke annet enn positivt i mine ører, jeg blir så stolt av alle de som skriver at de har forandret livet sitt til det bedre.
Jeg frykter derimot at det er mange som skal falle for fristelsen til ‘raskere resultater’. Vi er ofte slik vi mennesker, vi vil oppnå noe med en gang, gjerne i går! Og ting skal skje uten de helt store ofringer og det skal ikke kreve så mye av oss. Når det kommer til kroppen og dens oppbygging, sunnhet og innside så mener jeg uten tvil at man skal få resultater av den treningen man legger inn i det. Da er det opp til deg hvor mye du kan og vil legge i det.

Det skal koste blod, svette og tårer! Og tro meg, det gjør det. Det skal derimot ikke koste integritet, moral eller femininitet.

Vi er jenter og har forskjellige nivåer av hormoner, de varierer mye ettersom hvilken periode av måneden vi er i :wink: Men det er allikevel det som gjør oss til jenter, og trår man over de grensene så risikerer man både det ene og det andre med tanke på utseendet og indre organer. Dette er også permanent, skaden som er skjedd vil vedvare livet ut.
Det er ikke alle som får mannlige bieffekter eller skader på noen andre måter, men jeg er av den tro at det kan umulig være bra uansett. Og det verste er vel at man blir tøffere med det som med alt annet; man tør å bruke mer, noe annet, noe sterkere. Og den snikende forandringen oppdager man ikke før det vel er for sent.

Jeg dømmer ikke, men ser helt klart fordeler ved å luke ut disse i en fitnesskonkurranse. Ikke bare vil man med sikkerhet kunne si at det er en ren sportsgren, det vil ikke lenger være uglesett å si at man driver med det, og man vil endelig forstå at det er noe man kan oppnå uten hjelp. Man kan fremstå som gode forbilder, uten å måtte forsvare seg opp i mente først.

Jeg var på min første formsjekk på et gym i fjor, jeg var nervøs. Virkelig nervøs. Det var første deffen min, og jeg hadde lagt opp alt selv. Jeg understrekte da jeg kom inn at jeg var «ren» (i og med at spørsmålet kom opp). Etter det ble jeg nærmest sett litt ned på, en prippen fitnessblondie liksom..
Lillesøster fikk flere tilbud og råd om «tarzanpiller» fra et forum da hun var 17 år. Skremmende.. hun takket heldigvis nei til alt.

Det viktigste her er uansett ikke hva noen folk gjør eller ikke gjør i forhold til konkurranse, men å få ut dette til dere treningsglade jenter der ute.
Min oppfordring til dere er altså; Hold dere rene.
Når man bygger muskler på et kunstig forhøyet hormonnivå så sier det seg selv at det ikke holdes ved like når man en gang slutter og kroppen normaliserer seg – den vil aldri klare å oppnå det på egenhånd. Ikke som jente. Og det er nøkkelordet her.
Bygger man naturlig, så vil det vedvare ved kontinuerlig trening og man får ekte muskelminne.
Det samme gjelder ved vektnedgang, diett og komme i form, når man lener seg mot kjemiske fettforbrennere her så sier det mye om forholdet til mat, kosthold og egen evne.

Det er viktig å motstå all slags fristelser, det er det viljestyrke innen trening og kosthold egentlig handler om – å tørre å ta den tøffeste veien, den uten juks.

vekter

34 kommentarer til “Ren muskulatur

 1. Hilde

  Blir så glad når jeg leser sånne innlegg 🙂 Beundrer fitnessutøvere, men er altfor glad i lange kardio-økter for at det kan være noe for meg. (Skal ikke påstå at jeg hadde hevdet meg bra ellers heller) Men blandt «mannen i gata» har jo bygging og fitness for mange vært likestilt med bruk av sterioder og annet. Må understreke at jeg ikke tilhører hverken mannen eller kvinnen i gata, men at det finnes folk i denne sporten som bruker medikamenter som er ulovlig for andre idrettsutøvere er det ikke tvil om.

  Stå på Kristine, du er en flott representant for sporten, og en særdeles reflektert og vel(skrivende)talende dame.

 2. Annbjørg

  Veldig, veldig bra skrevet. Jeg leser bloggen din nesten daglig, og må bare si at jeg er imponert.

 3. pinglo

  Jeg er veldig enig med deg. Et av de viktigste argumentene som du nevner sett bort fra det rent risikomessige med tanke på helse, er nettopp det at når ingen snakker om det, ingen tar et standpunkt, så blir det en slags uoffisiell sannhet at for å se slik ut, da må du ha brukt noe, ingen kan se slik ut naturlig.

  Det er jo fortvilende for utøvere som driver rent, som aldri blir trodd. Det er også fortvilende fordi den vanlige mannen/damen i gaten vil tenke at «nei slike resultater vil jeg aldri kunne få naturlig». Og hva slags motivasjon er det for å jobbe for videre fremgang?

 4. Emilie

  Veldig bra skrevet dette! Jeg syns det er helt hårreisende at de ikke dopingtester de som konkurrerer. Tok det lenge som en selvfølge, men det er tydeligvis ikke sånn.. Merkelig syns jeg. Det burde jo være best for alle. Så blir færre fristet og alle konkurrerer på «samme» grunnlag. Men har egentlig aldri tenkt på at fettforbrennende er doping? Tenker du på CLA, koffeinpiller o.l?

 5. ræn

  Kjempebra! virkelig imponerende og bra skrevet! Jeg elsker styrketrening og må bare si innlegg som dette er topp!! men klart det er jo opp til hver enkelt hva en vil velge men er enig i at det burde vært reint i og med at folk kanskje hadde begynt å se anderledes på oss jenter som liker å trene styrke og faktisk trener reint 🙂

 6. Beate

  Veldig fint innlegg.
  Jeg er helt enig med deg. Man bør holde sprot/idretter ren. Også grener som fitness/bodybuildning.

  Du skal i alle fall vite at ingen utenfor miljøet synes du er prippen 😀 Jeg synes det er utrolig flott det du står for. Selvsagt vil jo mange være misunnelig på deg. For du har jo klart å oppnå en så bra kropp ren, som mange har problemer med på dop 😉

 7. Isabella

  Jeg føler ikke at juksing er det største problemet i mitt miljø. Du sier at du blir glad når du hører om jenter som deffer, trener osv. og det er jeg forsåvidt enig i. Men det jeg opplever er at for VELDIG mange jenter så går dette over styr, meg selv inkludert. Man blir altfor opptatt av å gå ned i vekt og fettprosent, trener fanatisk, spiser supersunt, kanskje for lite, og det sosiale livet hemmes fordi man skal ha kontroll på alt som skjer. Ikke kan man være med venner ut og spise feks. fordi man da ikke vet hva slags mat man kan få servert. Det er en trist utvikling 🙁

 8. Teresa

  Bra skrevet Kristine! Er så enig med deg!! Ser det er flere og flere som ikke klarer å stå i mot fristelsen, selv de som skal stille første gang! Det er så synd, en veldig stygg trend. De som ikke har de beste genene, men allikevel jobber beinhardt, vil ikke ha en sjans i en konkurranse.
  Jeg har blitt tilbudt alt mulig rart selv, men er veldig glad for at jeg har stått i mot. Enig med deg, tren rent!

 9. Hanne Bcahe-Mathiesen

  Hei på deg Kristine.
  Nok en gang har du sagt det mange av oss ønsker å si.
  Jeg er så enig i nesten alt du sier bortsett fra en ting.

  «Etter det ble jeg nærmest sett litt ned på, en prippen fitnessblondie liksom..»

  Jeg har aldri hatt det synet på deg. Det er nok mange som har sett på deg som en tøff konkurrent, men prippen…. Nei!
  Du er knalltøff Kristine. Stå på :o)

  Stor klem fra Hanne

 10. Ayna

  Veldig bra skrevet Kristine!! veldig enig.. synd det er alt for mye ureint på scneen.. føler liksom man ikke har så mye å komme med som rein da…Meeen! it don’t stop me from trying!!! 😉

 11. Kriweb

  Marte: Godt å høre, man vil ha så utrolig mye mer igjen for ren trening!!

  Hilde: Jeg beundrer også de som lykkes i denne sporten, for jeg vet at det er mange rene, flotte utøvere der ute. Det er bare så synd at det fortsatt forekommer, og at det er blitt relativt ”vanlig”.
  Tusen takk.

  Anonym: Takk for det!

  Annbjørg: Oj, takk.. jeg må si jeg var veldig i tvil om dette innlegget nettopp fordi det er et tabu emne. Jeg vil få frem meningen min, men samtidig ikke tråkke på noens tær. Men når det er sagt, om noen føler seg truffet her så sier det kanskje mer om de enn meg..

  Pinglo: Nettopp! Det er derfor fordommer oppstår, ingen vet noe fordi ingen tør å snakke om det. Det hjelper å snakke om det! 🙂
  Men klart, bedre at de som bruker ikke sier noe enn at de juger om det. Det beste er å stå for det man gjør.

  Emilie: Det burde ha vært testet ja, da stiller alle på likt grunnlag. Og ikke minst; man luker ut mange ”store” og de kan fritt konkurrere i kroppsbygger-klasser.
  Nei, jeg mener fettforbrennere som i narkotiske stoffer. CLA, koffein o.l er helt greit.

  Ræn: det blir vanskelig å tro noe annet når det er ganske utbredt, men vi kjører på vi. Det viktigste er å konsentrere oss om våre egne valg, så får jeg håpe at det inspirerer andre til å velge riktig.

  Beate: I hvert fall i fitness hvor nettopp femininitet er hovedfokus sammen med en muskuløs og symmetrisk flott kropp. Da skal det ikke være behov for slikt, det ødelegger sporten.

  Synnøve: Du er virkelig søt

  Aleksander: Tusen takk!

  Isabella: Du har rett i at det er mye overdrevent innen dette, men jeg tror at disse problemene allerede lå latent i de som sliter fra før. En avhengighet er en del av personligheten, og da er det bare å velge; mat, narkotika, alkohol, trening osv. Ofte blir det ene erstattet med noe annet. Om man føler at det går over styr med mat og trening, så må man få hjelp for det.
  ”Fitness” er sunt, det skal inneholde sunne verdier og tanker. Har man det ikke på denne måten, så har det skjedd noe feil på veien.. Selv på konkurransedeff så klarte jeg å være sosial ute og spise deretter. Utenom deff så er ikke dette en problemstilling engang.. og jeg trener som før, spiser bra og har en god form.
  Jeg prøver i hvert fall så godt det lar seg gjøre å oppfordre andre til å slappe litt av i forhold til dette – man skal leve og!

  Ella: Takk 🙂

  Teresa: Veldig stygg trend.. det er svært mange nye jenter som skal prøve seg dette året, og mange har allerede falt for fristelsen 😕
  Jeg har kjent litt på den følelsen, at jeg ikke har noe sjans mot dette så hvorfor gidde.. Mulig jeg setter alle skyts inn og prøver en siste gang en eller annen gang, må jo gjøre det før man kan si at man har gjort sitt beste 😉

  Thale: Takk takk, du ass.. 😆

  Hanne: Så koselig skrevet.. uansett, så er det greit å være litt prippen altså 😀
  Det samme til deg; du er råtøff og har et pågangsmot som er misunnelsesverdig.
  Håper vi møtes igjen snart, klem

  Ayna: Tenk på det sånn; det er per dags dato ingen store summer i bodyfitness, det er ingenting å bli rik av. Er det virkelig verdt å risikere både det ene og det andre over en pokal? Ikke i mine øyne.. du står på og har allerede fått bra fremgang. No need to worry! 😉

 12. Martine

  Utolig flott innlegg Kristine!!
  Er helt enig med deg.Du skriver kjempe bra og jeg gleder meg til hver gang du kommer med nye innlegg.

  Du er ett stort forbilde 🙂

  Varm klem

 13. Per Rommetveit

  Jeg synes at du skriver veldig bra, og jeg er enig med dine synspunkter. Jeg har dog sluttet å slå denne hesten så hardt. Grunnen er at det er så akseptert og så vanlig med doping, at du blir omtrent ugelesett om du har en annen mening. Jeg har funnet det mer fruktbart å konsentrere meg om min egen trening, og bruke mindre tid på å predikere antidop. Det er ikke dermed sagt at jeg mener du bør gjøre det samme, tvert om, stå på, og fortell slik du mener at tingene skal være, gjør det så lenge du orker!

  Det er likevel viktig for deg å presisere i bloggen din at du har gode gener og et godt utgangspunkt (noe du også har gjort), og at mange andre jenter kan trene akkurat like hardt og lenge som deg, uten å få de samme resultatene. Selv om dette er tilfelle for mange, betyr ikke dette at de bør begynne med doping for å holde følge.

  Dersom man kan stå med rak rygg, se seg selv i speilet og vite med seg selv at man har gjort sitt beste, og jobbet så hardt man bare kan med de forutsetningene man selv har, da skal man være tilfreds.

  Det handler om å kunne glede seg over livet, og nyte veien mot målet, uten stadig å tenke på at «bare jeg går opp 5kg i vekt, bare jeg får 2cm større armer eller bare jeg løfter 200kg i benk», da skal jeg bli lykkelig.

  Man må leve i nuet og veien er viktigere enn målet. Det er ikke dagen du står på scenen, eller dagen du står på plattingen som er meningen med treningen, selv om det er et stor mål som man jobber hardt mot. Meningen er de mange øktene, hvor du med psyken seirer over kroppen.

  Poenget er å kunne trives med det man gjør, og trene for sin egen del. Å få annerkjennelse, respekt og beundring fra andre mennesker, er noe alle setter pris på, men dette bør ikke være den eneste drivkraften for den treningen man driver med.

  For de aller færreste av oss utgjør det noen forskjell i livet fra eller til om fettprosenten er 15% eller 9% eller om man tar 200kg i benkpress eller 120kg i benkpress. Vennene dine er de samme, jobben din er den samme, partneren din er den samme.

  Det er ikke dermed sagt at man skal la være å strebe etter høgere mål, tvert om, dersom man skal satse på noe bør man forsøke å bli så god som mulig, innenfor de rammer man har tilgjengelig.

  Dessverre driver du med en idrett hvor kroppsfokuset er så stort, og presset er så stort på å se bra ut og ha mye muskler, at mange går på akkord med egen helse for å oppnå disse idealer.

  Du er svært begunsitiget fra naturens side, og selv om du ikke hadde vært det, tror jeg at du hadde vært istand til å stå imot presset om å dope deg, men da hadde du sannsynlivis ikke hatt den fysikken du har i dag, og dine ytringer og meninger ville kjapt kunnet ha blitt avfeid som misunnelse fordi du ikke så bra ut selv. I og med at du er i den posisjonen du er, så har du en langt større gjennomslagskraft enn om du hadde hatt en middelmådig fysikk.

  Bruk denne gjennomslagskraften for absolutt alt den er verdt, noe du også gjør. Det vil alltid være mennesker som tviler på det du gjør, og som mistror deg, men dette skal du heve deg over.

  Spesielt vil jeg tro du kan ha en positiv innvirkning på unge jenter som har deg som forbilde. Alle kan komme i bra form, men det er nok bare en liten prosent som kan komme i Kristine-form på så kort tid som det du gjorde. Jeg tror likevel at med hard nok trening over tid, vil alle jenter som ønsker det kunne bli i så god form at de kan stå på en scene og vise seg frem.

  Treningen handler likevel om så enormt mye mer enn utseendet, den gir energi i hverdagen, fører til at man blir sterkere fysisk og dermed også psykisk.

  Enhver person som med iver og lyst går inn for treningen og er flink i en årrekke, vil oppnå en beundringsverdig fysikk. Poenget er at det tar tid. Man må være tålmodig.

  Det er et ordtak som heter: «Challenges don’t build character, they reveal it». Kanskje det ligger noe i det?

  Stå på!

  Mvh Per Rommetveit

 14. Liss

  Kanonbra inlegg! Den tøffeste veien er den kjekkeste veien også…vet ikke hvordan det står til med bruken bland fitnessfolks i Norge…men har etterhvert insett hvordan det står til her i Sverige…både blant konkurrerende og de som bare vil være fit til sommeren…var skikkelig skuffet ei stund… men heldigvis finnes det også sånne som du Kristine her borte i Sverige også…og det gir håp!! 😀 Kramis fra Liss

 15. kriweb

  Per: Dette med doping innen fitness var noe jeg begynte å legge mer merke til etter første debut i Sandefjord i fjor våres, det var utrolig skuffende og ikke minst irriterende. Hvordan skal dette noen gang bli rettferdig? Og vil jeg alltid ha en mistanke hengende over meg pga andres bruk?
  Ikke minst er det veldig dobbeltmoral å predikere riktig trening og kosthold utad når man i det private bruker noen helt andre innfallsmetoder for fremgang. Merkelig at enkelte har is nok i magen til det..
  Det var dette siste som fikk meg til å skrive et innlegg om det, jeg vet at flere jenter nå interesserer seg for sporten og vil stille selv. Jeg vil nødig at de skal falle i den fellen.
  Jeg vet at jeg ikke får gjort noe med doping, jeg vet at de som allerede bruker vil fortsette. Jeg vet også at det mest antagelig aldri vil bli testet her i Norge. Jeg har sluttet å fundere på dette, selv om det var hovedgrunnen til at jeg mistet lysten til å konkurrere igjen etter NM. Noen ganger må man bare «let go» og la ting være som de er.
  Jeg vet hva som er viktig for meg, og jeg vet hva trening betyr i mitt liv. Jeg er veldig tilfreds, og håper at jenter som leser bloggen også føler det slik 😉
  Det ligger nok mye i det ja 😉
  Takk for innlegg, og håper alt er bra!

  Liss: Hei! Koselig at du stikker innom her 😀
  Jeg vet ikke hele omfanget (og bryr meg ikke nevneverdig lenger), men har både sett og hørt litt av hvert. Det er nok en god del snusk, men ingen snakker om det. Ingen står for det.
  Klart det er håp, det er det alltid :mrgreen:
  Klem

 16. Marianne

  Heisann 🙂 veldig bra du tar opp nettopp dette :)! Nå er jeg veldig, og da mener jeg VELDIG godtroende når det gjelder andre generelt, og egentlig ikke klarer å forestille meg at noen doper seg. hehe. Jeg vet jo selvfølgelig at det forekommer, men jeg tar det vel kanskje litt for gitt at de fleste har de samme verdier og tanker rundt dette som meg..(og deg), siden dette er noe som er veldig fjernt. Jeg har ingen intensjoner om å ødelegge meg selv. Dessuten har jeg tro på at jeg kan klare å opparbeide meg en fysikk som over tid som kan konkurrere mot disse..et mål..og det er jo det som er gøy; å ha et langsiktig mål å jobbe mot.

  Men jeg må også komme med litt kritikk mot innlegget ;):
  Det er kjempfint å påpeke at en selv er helt ren (det vet alle at du er!), med tanke på at du har klart å opparbeide deg den fysikken du har på kort tid. Men da jeg leste innlegget, så slo det meg at jeg fikk inntrykk av at du mente at det var så fryktelig mange som dopet seg, og at du da syntes det var litt meningsløst å stille i en slik konkurranse ➡ Jeg fikk inntrykk av at de ALLER FLESTE faktisk doper seg.. De som vet selv vet at de er rene og har jobbet hardt for fysikken de har oppnådd vil nok kunne bli litt støtt av innlegget, med tanke på måten det er retta på. Nå har jo jeg selv gjort meg formeninger her og der og hørt ting og tang som gjør at jeg kan rette kommentarene i innlegget mot de det sannsynligvis gjelder, men om jeg hadde vært en utestående person som ikke var en del av fitnessmiljøet, ville jeg nok nå ha trodd at nesten alle bortsett fra deg doper seg, noe som ikke er tilfelle (håper jeg)..

  Og med tanke på kommentaren høyere opp om at: «ser det er flere og flere som ikke klarer å motstå fristelsen, selv de som stiller første gang»….
  Jeg vet ikke om så mange som skal stille for første gang nå i år, og om de soper seg eller ikke..men de jeg kjenner doper seg ikke. Ved et slikt utsagn blir det så tydelig hvem en tror gjør det..det er ikke akkurat såå mange nykommere hvert år..og alle vil da få et negativt og evt feilaktig stempel på seg siden de færreste vet hvem disse faktisk er. Alle kan jo da allerede fra første konk bli beskyldt for noe de kanskje ikke har gjort i det hele tatt, som vil følge de hele veien. Jeg f eks har ikke lyst til å havne innenfor den feilaktige kategorien bare fordi jeg er en av nykommerne. Men tror ikke det er noen fare med tanke på den formen jeg hadde på NM.. 😆
  Bare en liten tanke fra meg..men alt i alt satt jeg pris på at du skrev innlegget og JA, jeg er enig med deg 🙂

  Jeg fikk dessuten litt sjokk her en dag.. ei jeg kjenner, som skal stille til høsten var innom og snakket med en veileder med tanke på treningsprogram. Det første det ble snakk om var anabole steroider..jeg fikk helt sjokk jeg..det samme fikk hun! Da skjønner man med en gang at det er ganske så utbredt..

 17. kriweb

  Når man tenker på doping så tenker man som oftest kun på anabole steroider, og da er det kanskje færre enn jeg gir uttrykk for her. Jeg tenker imidlertid i tillegg på narkotika. Såkalte oppkvikkere for å orke mye/mer kardio og trening, kjemiske fettforbrennere (efedrin o.l), antiøstrogener, astmamedisin osv som hjelp for å gå ned i vekt, få bort det siste fettlaget, få trykk og pump, bli steinhard. Jeg tenker på alt dette, alt som ikke er ”lov” ifølge Norsk Doping.

  Jeg regner med at de som føler seg støtt av innlegget er de som ikke har rent mel i posen. Jeg sier jo på ingen måte at jeg er den eneste rene, tvert imot så skriver jeg at jeg tror de fleste utøvere er enige med meg i det jeg skriver. Og for å være enig, så må man nødvendigvis være ren selv.

  Jeg skal ikke gå dypere inn på nykommere, hvem som gjør hva, hvem som har kjøpt her og der, hva som brukes.. jeg kjenner ingen av de, så det bunner i såkalt ”word of mouth” fra andre. Men der det er røyk er det som oftest ild, uten at jeg bryr meg nevneverdig mer om det.
  Det er ikke så vanskelig å tenke seg til at det også er eller vil forekomme doping også dette året – nye som ”gamle”.

  Som du skriver ”alle kan jo da allerede fra første konk bli beskyldt for noe de kanskje ikke har gjort”, dette vil alltid være en lei problemstilling uavhengig av mitt innlegg. Det er nettopp derfor det er synd at det forekommer, det svartmaler sporten og øvrige utøvere.
  Jeg ble selv beskyldt for det, og det hadde ikke skjedd om det ikke hadde vært relativt vanlig.

  Intensjonen var ikke å få frem at de fleste fitnessjenter boler, det er forhåpentligvis fåtallet, men allikevel er det svært utbredt. Såpass utbredt at det er lett for de utenom å få tak i det eller fatte interesse. Jeg var ganske blåøyd i starten (trodde det kun forekom i BB), men har nå fått et litt mer nyansert bilde av hvordan ting er enkelte steder. Basert utifra egne erfaringer om lugubre spørsmål, tilbud, info..

  Det viktigste med innlegget, og jeg fikk det kanskje ikke godt nok frem, er ikke de som bruker i fitness. Det er å konsentrere seg om egen trening, og ikke minst ha troen på det man gjør – at jenter der ute holder seg til den veien som man får mest igjen for senere; Ingen snarveier full av risiko!
  🙂

 18. Marianne

  Ja, det forekommer nok mer enn man kanskje vil innse. Er bare så synd, siden disse «snarveiene» blir jo veldig avgjørende til sist, på scenen. Det er ikke sikkert alle hadde blitt så harde på scenen som mange klarer å bli f eks uten antiøstrogen, som du nevnte. Men da får vi andre litt mer «vapsete» stå ved siden av å se litt mer kvinnelige ut 😉 hehe. Jeg har selv brukt utallige slankepreparater, ikke de som anses som legemidler av forkskjellige slag, men alt man kan få kjøpt på helsekosten i norge..prøvde å finne alle mulige slags snarveier..helst komme i superform og bli supertynn på 1-2 mnd.. skummelt hvor uviten og naiv man har vært og mange er 😉 så jeg ser helheten i innlegget..bare måtte få ut litt tanker over her, siden jeg selv kunne ha «misforstått» noe 🙄

 19. kriweb

  Man vil jo ikke tro at det forekommer, men noen ganger må man bare innse realiteten og så ta sine valg utifra det. Enten ta avstand fra det hele eller delta i spillet med den viten om at reglene ikke er like for alle.
  Jeg synes der er bra at det blir stilt spørsmål ved innleggene mine, da får jeg selv en liten tankevekker samtidig som jeg får oppklart evt misforståelser som kanskje andre også sitter inne med. Good on ya Marianne :mrgreen:

 20. Per Rommetveit

  Takk som spør, og jo: Det går utmerket på alle vis! Som du sier, så må man bare gå sin egen vei, og viderebringe sine egne idealer til andre dersom de spør og gjerne ha et talerør på nett som du med kriweb.no eller jeg med kraftsport.no.

  Med modenhet kommer trygghet på hvem man selv er og hva man står for, og etterhvert bryr man seg mindre og mindre om negative og ondsinnede kommentarer fra mennesker som ikke kjenner en eller vet noe om en.

  Noen kommer lettere til muskler enn andre, mens andre må kjempe knallhardt i mange år for å få noe særlig muskler, selv om de spiser og trener bra. Den muskelmassen som kreves for å kunne stille i athletic fitness eller bodyfitness er ikke ubetydelig, og de aller færreste klarer dette på kort tid, selv om det finnes unntak.

  Av natur er de fleste mennesker utålmodige, og ville helst vært i kanonform allerede i går. Dette sammen med presset innad i miljøet tror jeg er årsaken til at så mange velger å bruke prestasjonsfremmede midler. På den andre siden er det også så «vanlig» å dope seg.

  Personlig har jeg alltid vært mer opptatt av styrke enn lav fettprosent og symetri. Hverken muskler eller styrke har noensinne kommet lett. Det har kommet litt over litt over en årreke, og noen ganger i byks, og andre ganger saktere. Det var en befrielse å lære seg å trene styrkeløftrettet i forhold til fitness/bygger-rettet hvor man bestandig skulle ha den siste ekstra repsen, og alltid kjøre til failure. En naturlig kropp har vansker med å klare av det over tid. Jeg vil si at jeg nå nesten 10 år etter at jeg startet, har mye mer glede av treningen enn jeg hadde da jeg startet, fordi jeg nå kjenner kroppen min mye bedre og er mye mer kunnskapsrik når det gjelder trening og kosthold.

  Jeg tror ikke at man blir kvitt dopingen innen bodybuilding og fitness. Til det avhenger sporten altfor mye av dette. Og det er liksom slik at: «Sånn er det bare…». Hvordan utøvere i sporten kan leve med løgner og fornektelse kan de bare vite selv. Selv ville jeg fått vondt langt inn i margen av å lyve om meg selv til ungdommer, eller lyve om hva som skal til for å oppnå noe.

  Selv om jeg på ingen måte bifaller dopingbruk, synes jeg det står mer respekt av dem som er ærlige og sier at; «Ja, jeg doper meg for å oppnå suksess i den sporten jeg har valgt» fremfor å lyve om dette. Spesielt personer som står frem i media og sier at de ikke doper seg, men likevel gjør det, de kan jeg rett og slett ikke ha noen respekt for.

  Personlig ville jeg dersom jeg var så god at jeg kunne være med i OL i f.eks. spydkast, heller ha en syvendeplass ren, enn å dope meg, ikke bli tatt, og få gull. Et gull ville gi enorm mediefokusering, og store bonuser, men jeg ville heller kunne stå med rak rygg og være fornøyd med min syvendeplass.

  Vissheten om at jeg hadde gjort mitt beste ville være godt nok for meg.

  Man skal heller ikke undervurdere de psykiske effektene av dopingbruk, hvor man f.eks. kan bli mye mer egosentrisk/kynisk/hensynsløs. Jeg sier ikke at dette skjer hos alle, men hos enkelte individer kan man spore markante personlighetsendringer.

  Dopere vil nok også rasjonalisere og bortforklare/rettferdiggjøre dopbruken ovenfor seg selv.

  I tillegg har jeg inntrykk av at når man først har kommet inn på galeien, og følt seg som «konge», så har man ikke lyst til å gå av og bli vanlig «dødelig» igjen. Psykiske nedturer etter endt tur kan for mange være svært tunge.

  Alle vil vise seg frem når de er i peak condition, og vil gjerne skryte av egnee treningsmetoder osv. osv.

  Ingen vil fortelle om nedturene, forholdene som går i oppløsning, helseproblemene og depresjonene. Da forsvinner man heller stille og rolig fra miljøet, og man er fort glemt, for det er alltid en ny til å overta plassen.

  Anbefaler å lese følgende:

  AAS – selvmord og verdier (denne er 100% verdt å få med seg)

  Intervju med Hans Høyhet på tf

  Mvh Per R.

 21. Baliba

  Det er flott å se folk som er tydelig forbilde for mange står frem og ytrer sine meninger på en konstruktiv måte og jeg støtter deg fullt og helt i det du sier og mener 🙂

 22. Tilbaketråkk: Antidoping | Trening, bodyfitness og fordommer

Det er stengt for kommentarer.