Muskelbarbie

nm2008_16271
Det kommer forhåpentligvis en dag der det ikke bare er «godtatt», men også helt vanlig at jenter både styrketrener og er muskuløse. (Jeg liker egentlig ikke ordet muskuløs da det som oftest forbindes med ord som maskulin og mandig.. men jeg er fortsatt glad for at jeg er en av de.)

I min verden er jo dette helt normalt, og det er det garantert for mange av dere og .. men tenker dere noen gang over hvor mange feilaktige fordommer som finnes der ute? Man kan jo bli matt av mindre..

..men det er da man må trekke på smilebåndet og se det komiske ved enkelte utsagn.
Den som ler sist, ler best. Jeg liker det uttrykket, selv om det oppfattes som noe arrogant :wink:
.
Når det skrives om jenter og muskler, så er det ofte beskrevet med negativt ladete ord. Mannemuskler.. testosteron.. tja, generell uvitenhet.
Lange slanke jentemuskler er viktig å få frem.. hva er egentlig det?
Det ville jo vært forferdelig om jenter faktisk trente tungt og fikk et kick av det, ikke sant? Eller faktisk var interessert i å forme kroppen sin, få bredere rygg og dermed en illusjon av smalere midje, eller glede seg over større sprettrumpe.
.
Det er ofte enten eller, man leser sjeldent om jenter midt imellom. Enten er det smale mosjonister hvis fokus er kardio og mage, eller så er det avbildet kvinnelige kroppsbyggere som en «advarsel» på hva som skjer om man trener for tungt eller for mye med vekter.
.
Jeg synes dette forutinntatte utsagnet om muskuløse blondiner (av alle ting) var ganske spenstig:
.
» De kan bli oppfattet som lesber, hele gjengen. Jenter med svette, blondt hår og muskler, samt proteinpulver…yeah right. «

Noen som har flere slike gullkorn? :lol:

 

24 kommentarer til “Muskelbarbie

 1. Hilde

  Jepp. Jeg ble kontaktet på et utsted der det kom bort to som trener på samme stedet som meg. Han ene kom med følgende kommentar (som han selv mente var et kompiment): Du er jo hun boledama fra sats 🙄 Han forklarte det etterpå at det var det de kalte meg seg imellom, fordi jeg trente med tunge vekter….

 2. Beate :)

  hahahahaha 😀 men sant som du sier, det er enten eller. Enten de tynneste eller de største damene man kan finne. Man blir lei av å beskytte hva man driver med og er opptatt av. Det er ihvertfall jeg!

 3. Thale

  nja, gullkorn og gullkorn.. da jeg hadde trent en stund gikk det «rykter» i jentegjengen om at jeg «måtte passe meg for å få store muskler».

  to år senere fikk jeg høre at «Det er utrolig at Thale, som er så LITEN, er så sterk!»..

  der fikk jeg motbevist noe i hvert fall :p

 4. Cathrine

  Bra tema Kristine!!! 😀 Hehe; gang på gang har jeg fått spørsmålet om jeg a)enten er i militæret eller b)er i politiet.. Når jeg svarer at jeg er sykepleierstudent rister de forvirret på hodet, gjerne med en kommentar som «men sykepleiere ser ikke sånn ut 😯 ?».
  Vell; lenge leve uvitenhet, la oss ta vare på kroppene våre og løfte tungt jenter!!På den måten slipper vi no forhåpentligvis unna osteoporose 😉
  Jeg sier også: Lenge leve jenter med svette muskler og proteinpulver!! :mrgreen: Vi gjør det fordi vi liker det, og vi har også all rett til å være fit, vi sliter jo søren meg nok for det jenter!!Dessuten har vi lov å være glad i kroppen vår; sutring er det om vi ikke er fornøyd, og sutring er det jammen meg om vi prøver shape kroppen litt også.. 🙄

 5. kriweb

  Hilde: Ah ja, det er en klassiker :mrgreen:
  Dagen etter min første konkurranse fikk jeg en såkalt gratulasjon fra en av mine tidligere kompiser: «Jeg synes jeg så bilder av en bola Kristine på scenen, grattis med seieren».
  Er ikke slikt herlig?

  Synnøve: Haha, ja måtte det bli enda flere av dem (oss)!! 😆

  Beate: Huff ja.. jeg har så og si en innøvd «tale» når jeg møter på enkelte fordommer, men det er nesten så jeg unngår det. Litt smålei selv.

  Thale: Det er kult at LILLE du er så sterk!
  Dette med «vennlige advarsler» har jeg også fått høre, det var en som helt alvorlig mente at jeg skulle være forsiktig med treningen. Jeg kunne jo risikere litt av hvert, «for muskuløs» blant annet. Herregud 😆 Akkurat som om man hadde sagt til en stakkar som spiste et kakestykke «pass på så du ikke blir feit».

  Cathrine: Det er det som er så bra, være eller gjøre noe som ikke nødvendigvis forventes av en. Jeg smiler alltid for meg selv når noen på død og liv skal bære noe for meg, eller ta kofferten min.. tenk om de hadde visst hvilke sterke mannemuskler som skjuler seg under disse klærne! :mrgreen:
  Nei, man kan aldri gjøre noe riktig virker det som.. man skal trene, men bare litt. Ikke så mye at man skiller seg ut. Og man skal jo appelere til absolutt alle, alle har en mening om hva som er pent eller ikke. Og det MÅ man jo høre på! 🙄

  Keep lifting those weights my musclebarbies!

 6. Anonym

  Må si jeg blir imponert om all kunnskapen du har angående trenings. Ikke rart du har oppnådd så gode resultat på så kort tid 😉 Kanskje vi gutta bare er redd for at dere jenter skal være sterkere enn oss? 😛 Uvitenhet vettu, tenk så mye skade det gjøre rundtom i verden, hvert eneste sekund av dagen. En finner det hvor som helst.

  Du får har mye lykke til videre! Og sånn det er sagt, jeg skulle gjerne hatt den ryggen din 😯

 7. pinglo

  Nå skal det nevnes, at på grunn av min fortid som smårund har jeg faktisk hørt utsagn som «nå må du passe deg for hva du spiser, så du ikke blir enda større» 😆

  Ellers har jeg hørt mye rart, men mesteparten går kun på humorkvoten, heldigvis. Jeg har jo også blitt advart om å ta knebøy, for da ville jeg vokse ut av buksene mine (trolig over natten), at jeg aldri måtte ta mindre enn 20 repetisjoner, for da fikk jeg «klumpmuskler», eller enda verre, hvis jeg trente veldig mye kunne jeg få «luftmuskler» som bare så store ut men som egentlig ikke var sterke i det hele tatt.

  Jadda 😀

 8. May

  Hei Kristine!
  Må si bloggen din bare er blitt bedre og bedre 🙂 Og det innlegget der traff bare spikeren aldeles fortreffelig! Du og du så glad man er i fordommer og svart/hvitt – maling, man kan bli aldeles matt av mindre. La oss trene og være glad og lykkeig over de gledesstunder vi får ut av timene på trening og la andre lure og snakke så mye de vil om hvorfor vi trives der. 🙂
  Stå på!
  Klem fra meg (og kanskje vi sees igjen en dag snart 🙂 )

 9. Teresa

  Det er helt utrolig hva folk får seg til å si! Har selv blitt usatt for sånne utsagn, til og med ryktespredning om at jeg var kastet ut av gymmet fordi jeg bola. Helt utrolig! Bare fordi man er målbevvist og liker å trene tungt. Min erfring er at det alltid er gutter som kommer med disse utsagnene, må jo føle seg truet på en eller annen måte.

 10. Hanne/Q.

  Haha, å så herlig… Likte kakestykke-eksempelet ditt jeg, det blir jo i prinsippet akkurat det samme! Men, med den forskjellen at alle som spiser for mye kake VIL legge på seg, mens alle som trener «for mye/for hardt» ikke nødvendigvis vil bli store og muskuløse av den grunn…

  Kjenner jeg blir litt irritert over at så mange tydeligvis tror man kommer til å ta helt av bare fordi man trener. Ikke bare utviser disse folka manglende kunnskap, men de står jo strengt tatt også og sier at du ikke har kontroll selv. Pff!

  Nei, gjør som dere vil jenter!

 11. Kristina89

  kjempe bra innlegg 🙂 Jeg blir bare så irritert av alle jenter som ikke tørr trene med vekter eller tungt pga de er redd for å bli store 😛 som om det skjer bare sånn plutselig.. <har prøvd å forklare mine venninner hvor mye som egentlig skla til for å bli stor, mtp kosthold trening og hvile.. Men likevel synes mange av de at det er helt uasktuelst.. Da holder de seg heller til den trygge elipsemaskinen 🙂

 12. kriweb

  Anonym: Hey, en gutt som skriver her! Koselig, takk for det.
  Det er som oftest uvitenhet ja, så man kan jo egentlig ikke bli sur for det. Men når det er sagt, jeg har fått høre mye sårende og..

  Pinglo: Luftmuskler ja, den var fin :mrgreen: Eller som jeg fikk høre: «Du må passe deg for mye muskler, for det blir til fett når du slutter å trene».
  Jeg tok den risikoen av å ikke høre på noen da jeg begynte å trene, jeg kan trygt si at jeg er ganske glad for det i dag.

  May: Hei du! Ikke noe blogging på deg?
  Arrogant eller ei, vi får fortsette å dra nytte av alle fordelene en sunn og aktiv livsstil fører med seg og la andre holde på med sitt.
  Det gjør vi nok 🙂

  Teresa: Huff 😆 Selv om man har mange slike utsagn man kan le av i ettertid, så er det ganske vondt når man er midt oppi det. Jeg fikk jo til og med bole-rykter slengt etter meg FØR jeg startet å trene. Men som du sier, det er så og si utelukkende fra gutter 🙄

  Hanne: Jeg kan liksom ikke se at det er noe reell fare med «for mye» styrketrening, de som er aktive her har som regel god oversikt 🙂 Vi jenter trenger ikke å passes på.

  Kanela: Jeg tenkte litt mer over dette lesbe-utsagnet, og det betyr nok mer enn det rent overfladiske. At noen kaller meg lesbisk tar jeg absolutt ikke som noe kritikk, men det er helt tydelig en gutt som føler seg truet og i hans øyne er trente jenter uoppnåelig og vi kan derfor holde oss til «våre egne». Min tolkning :mrgreen:

  Kristina89: Jeg har sluttet å forkynne styrketrening til mine venninner, de har hørt nok ganger hvor viktig det er.. 😀 neste steg som faktisk er å sette igang får jeg uansett ikke gjort for dem. Vi har kun kontroll over oss selv, så vi får konsentrere oss om å gjøre det best mulig.

  Acat: Den var ny for meg 😆

 13. sibba

  Kjempefin side! Jeg syns du kommer med så mye fornuftig og gir meg inspirasjon til å gjøre noe med meg selv 🙂

  kan jeg få spørre deg om et par ting??

  Etter ett par svangerskap på kort tid har jeg lagt på meg ca 8kg overflødig fett rundt mage og litt ymse plasser. Bør jeg trene kardio en stund først for å få bort fettet for deretter å trene styrke eller kan jeg begynne med en gang? Og hvor ofte skal jeg trene i starten tror du? 😳

  Jeg har forøvrig trent styrke før, men dette er 6 år siden og ikke med noe mål. Nå er målet å få en muskuløs kropp-ikke konkurranse i første omgang..

 14. kriweb

  Sibba: Hei, og takk for det!
  Dette kommer helt an på hvor mye du har tid og lyst til å trene. Jeg vil si ja takk begge deler så fremt du kan trene en 3-4 ganger i uka. Av de to (kardio og styrke), så er styrke det absolutt viktigste. Om man vil ned i fettmasse så kan man gjøre det via kostholdet, men kardio er ofte en fordel om man har mye overvekt.
  Som sagt, det blir vanskelig å svare deg spesifikt mtp treningsprog. da jeg ikke vet hvor mye du får trent innimellom barnepass osv. 🙂
  Men kanskje 2 dager med tung styrke, og 2 dager med lettere styrke+kardio ? Hver styrkeøkt trenger ikke å ta mer enn 30-40 min.

 15. sibba

  Tusen takk for svar!! 🙂
  Er det lurt å gå på en slags lav-karbo diett? jeg har et sunt kosthold men heller altfor mye over på brød,ris og poteter siden jeg har små barn å lage mat til også..

  Måltidene og oppskriftene dine så skikkelig lekre ut 😛

 16. Roar

  Lenge leve uvitenhet ( hmm heter det egentlig det 😕 )

  Er vel uansett bare å så på, så blir det jo en bedre hverdag for oss som synes det er helt greit liksom 😀

 17. kriweb

  Sibba: Jeg synes det er enklest å kutte ned på matinntaket ved å kutte ned på karbs, av den grunn at jeg blir mindre mett av det. Når man har barn så skjønner jeg at saken stiller seg litt annerledes. Husk at det ikke er karbs som gjør at man går opp eller ned i vekt, det er mengden i løpet av en dag. Spiser du litt mindre av det sunne kostholdet du har nå, så holder det.
  Når det er sagt så anbefaler jeg masse grønnsaker til middagene, da blir det automatisk til at det erstatter mye av ris/potet/pasta.

  Roar: Vel, det betyr ihvertfall at vi ikke blir flere som finner godformen. Mindre konkurrenter på stranda lissåm 😆
  Vi står på med vårt vi!

 18. Hege Rutledal

  Hei, Kristine 🙂

  Eg er ei heilt ordinær sognejente som ikkje er i spesielt god form, hehe. Men eg synest det er SÅ kjekt å lese bloggen din. Du skriv så jordnært og godt, du formulerar deg kjempebra. Og det er kjekt å sjå på framgongen din, du er jo heilt utruleg flott!

  Andre bodyfitness-bloggar kan ofte virke så overfladiske og barbie-prega, men du er virkar ekte. Så eg håpar du fortset med blogginga, for du skriv utruleg godt 🙂 Og mange gode oppskrifter legg du ut! Det er fint for oss som er glade i mat.

  Hehe!

  Helsing Hege.

 19. kriweb

  Hege: Tusen takk for så hyggelige ord! Og spesielt fordi du er ei sognejente, halve familien min er derfra.
  Jeg prøver så godt det lar seg gjøre å formidle trening og kosthold på en fornuftig og enkel måte 🙂

  Jeg fortsetter med de gode oppskriftene, sunn mat er god mat 😉

 20. Amy Gibson

  Tenk at vi nå er i 2013, 4 år senere.. og det er faktisk ganske så vanlig nå! At det er blitt en større trend ut av det er det hvertfall ikke noe tvil om:D

Det er stengt for kommentarer.