«Alt fungerer i kroppsbygging»

Jeg leste et veldig bra innlegg her om dagen som jeg tenkte jeg skulle dele med dere:
(oversatt fra engelsk)

«Det var en gang en by kalt Jernbyen, og i denne byen var det et treningsstudio som het ‘The One Philosophy Gym’. Eieren var Joe Vektstang. Noen likte også å kalle han ‘Bedreviteren Joe’.  Han hadde veldig klare ideér om hvordan man skulle trene med vekter. Det var kun én måte å trene på i følge Joe.
Gymmet var veldig bra utstyrt, og med svært mange frivekter. Det var tyngder fra den ene til den andre skalaen på vektstengene, det samme gjaldt hantlene. Til Joes misnøye var det mange av hans medlemmer som la igjen vektstenger og hantler på gulvet i stedet for å sette dem tilbake på plass. En dag ansatte Joe en tynn, men atletisk ung mann ved navn George. George hadde ingen interesse av å løfte vekter eller trene, men han gjorde en god jobb med å ta vare på medlemmene.
Joe på sin side brukte all sin tid på treningsstudioet for å trene andre medlemmer, og lære bort sin metode som han selv trodde veldig på. Han så at George aldri trente selv om Joe hadde tilbudt å trene han som en av fordelene som ansatt.

Etter noen måneder så han at George hadde fått mer muskler og kunne ikke skjønne hvorfor. Han spurte George om han hadde trent på fritiden sin et annet sted, George forsikret han om at det hadde han ikke. Over tid gikk George fra å være tynn til å ikke være tynn lengre. Armene hans var mye større, og overkroppen hadde fått helt nye proposjoner.

Siden George fortsatte å vokse trodde Joe at George kanskje kunne lyve om treningen. George forsikret igjen ovenfor Joe at han definitivt ikke trente.  Siden Joe var overbevist om at bare én treningsmetode i én bestemt rekkefølge ville gi betydelig økning i muskelmasse, var dette som et mysterium og umulig for han å forstå. Han kunne ikke tro det som skjedde foran øynene på han.

Så hvordan var dette mulig?
Vel, etter stengetid på treningsstudioet plukket George opp alle vektene og hantlene fra gulvet som medlemmene hadde lagt igjen og la de på plass.

George sin metode for å bygge muskler vil ha gitt resultater, men det er ikke det samme som å si at det er den optimale måten å gjøre det på. Uansett, det er mange mennesker på treningsstudioet som trener på en måte som mest sannsynlig ikke vil bygge mer muskler enn om du tilfeldigvis plukket opp hantler fra gulvet eller verre gi deg skader. Ha et åpent sinn og lær om trening både fra forskjellige kilder og med lang erfaring.
Ved å observere og lytte til sin egen kropp er man langt på vei til å lage sitt eget personlige treningsprogram, tilpasset dine behov. »
av Andreas Cahling

Ikke gjør det vanskeligere enn det trenger å være 🙂